Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Robežnieks: "Latvijas enduro sportistiem ir potenciāls"

Robežnieks: "Latvijas enduro sportistiem ir potenciāls"
Artūrs Robežnieks

Eiropas vicečempions veterānu klasē un Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) enduro komisijas vadītājs Artūrs Robežnieks uzskata, ka, neraugoties uz lielo konkurenci Eiropā, mūsu sportistiem ir labs potenciāls

Robežnieks izcīnīja otro vietu šīs Eiropas čempionāta sezonas veterānu klasē, bet Latvija 16 valstu ieskaitē ierindojas kopvērtējumā devītajā vietā.

Kā norāda Artūrs Robežnieks,Eiropas čempionāta enduro posms Latvijā sekmējis arī aktīvāku Latvijas sportistu dalību citos starptautiskā čempionāta posmos. Noslēdzošajā posmā Latvija pārstāvētā sešu sportistu sastāvā.

Nīderlandes posmā Lauris Ermanis E2 senioru klasē divu dienu ieskaitē izcīnīja devīto vietu, kopvērtējumā 2008. gada sezonā ierindojoties 13. vietā. Kristiāns Evarsons, jauniešu jeb junioru klases pārstāvis, sezonā izcīnījis 16. vietu.

Sekmīgi Junioru E1 klasē Nīderlandē startējis arī Edgars Siliņš, izcīnot 13. vietu. Kopvērtējumā, piedaloties divos posmos, E. Siliņš ierindojas 18. vietā.

Arī E2/E3 junioru klasē Jānis Baunis, Latvijas posmā izcīnot 12. vietu un Nīderlandē ierindojoties 13. vietā, sezonā ieņem 18. vietu un Dainis Dambergs – 22.

"Eiropā ir ļoti liela konkurence. Ātruma testos sportisti cīnās par sekundes desmitdaļām un sacensībās vairākumam no dalībniekiem ir ikdienas darbs, kas šobrīd Latvijas situācijā ir visnotaļ nosacīts faktors Mūsu sportistiem iebraucot pirmajā divdesmitniekā ir iegūts augsts sasniegums. Tomēr izvērtējot rezultātus, mūsu sportistiem ir potenciāls iebraukt Eiropas pieciniekā," skaidro Robežnieks. "Šogad orientējāmies uz mērķi aktivizēt Latvijas sportistu dalību Eiropas čempionātā, nākamgad vairāk jāorientējas uz augstāku mērķu sasniegšanu."

Informāciju sagatavoja:
Dace Tribocka