Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši ar panākumiem startē Eiropas čempionāta enduro trešajā posmā

Jānis Pārums

Latvieši ar panākumiem startē Eiropas čempionāta enduro trešajā posmā
Einārs Vinters
Foto: Ģirts Kehris

Pēc veiksmīgiem startiem Eiropas čempionāta enduro trešajā posmā, kas no 17. līdz 18. jūlijam norisinājās Itālijas pilsētā Valdinizā, Latvijā atgriezušies trīs enduro sportisti – Kristians Evarsons, Kristaps Bajārs un Einārs Vinters.

Kristians Evarsons startēja E2/E3 Junioru klasē un pirmajā sacensību dienā, trīsdesmit sportistu konkurencē, izcīnīja 15. vietu, otrajā dienā 21. vietu, un kopvērtējumā ierindojās 18. vietā. Kristaps Bajārs startēja E1 Senioru klasē un divdesmit trīs sportistu konkurencē pirmajā dienā ierindojās 20. vietā, bet otrajā dienā 9. vietā, attiecīgi abu dienu kopvērtējumā Kristapam 15. vieta. Einārs Vinters Veterānu klasē, divdesmit trīs sportistu konkurencē, pirmajā dienā finišēja kā septītais, otrajā dienā kā piektais, kas arī abu dienu kopvērtējumā Eināram nodrošināja 5. vietu.

Kā jau Itālijā ierasts, sacensību trase pārsvarā vijās pa kalniem un sportistiem nācās pievarēt ne vienu vien birstošiem akmeņiem klātu nogāzi, kas prasīja īpašas braukšanas iemaņas. Pie tam abas sacensību dienas turējās karstums virs 35 grādiem pēc Celsija un katru braucēju pavadīja milzīgs putekļu mākonis, kas traucēja ieraudzīt braukšanas virzienu norādošās zīmes un trases norobežojošās lentas. Tomēr neraugoties uz smagajiem apstākļiem visi trīs Latvijas sportisti sacensības veiksmīgi finišēja un pārbraucienu posmos lieki nekļūdījās. Kā lielu atbalstu šajā karstajā laikā sportisti min savus līdzjutējus, kuri braucējus nodrošinājuši ar vēsu ūdeni pēc katra testa un laika kontroles punktos darīja visu iespējamo, lai sportistus atvēsinātu.

Kā sarežģītāko no speciālajiem testiem, sportisti atceras enduro testu, kas bijis izvietots kalnos, starp akmeņiem un kokiem, ar finišu kalnu strauta gultnē. Šinī testā bijis jābrauc ļoti ātri, jo ņemot vērā dabīgo reljefu, trasē bijuši maz līkumu, kas ātrumu samazinātu, tāpēc braucējiem nācies ļoti koncentrēties, lai nekļūdītos un neiebrauktu kādā no trases malā esošajiem kokiem. Savukārt Krosa testā lielākās problēmas sagādājuši milzīgie putekļi, jo tests bijis izveidots kalna nogāzes pļavā un jau pēc pirmajiem braucējiem pļava pārvērtusies par necaurredzamu putekļu mākoni. Trešais tests bijis Ekstrēmais - jau tā sākumā sportistiem nācies pārvarēt vairākus sacensību organizatoru izveidotus šķēršļus no baļķiem un betona trupām, bet tālākā braukšana notikusi pa akmeņiem klātu kalnu upes gultni, kurā tecējis ūdens, kas vietām sniedzies līdz pat sportistu ceļiem.

Pēc trešā Eiropas čempionāta enduro posma Latvijas sportisti ieņem sekojošas vietas čempionāta kopvērtējumā: Einārs Vinters 2. vieta Veterānu klasē, Kristians Evarsons E2/E3 Junioru klasē 26. vieta, Kristaps Bajārs E1 Senioru klasē 11. vieta, Edgars Siliņš E1 Junioru klasē 29. vieta un Artūrs Robežnieks 8. vieta Veterānu klasē.

Nākošais ceturtais Eiropas enduro čempionāta posms, kurā paralēli individuālajai ieskaitei notiks arī Eiropas enduro Nācijas, notiks no 10. līdz 12. septembrim Portugāles pilsētā Oliveira Do Hospital. Arī ceturtajā posmā plāno startēt vairāki Latvijas enduro sportisti.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Evarsone, LaMSF Enduro komisija