Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā enduro kopvērtējumu izšķir sekundes

Jānis Pārums

Latvijas čempionātā enduro kopvērtējumu izšķir sekundes
Jānis Vinters

Divas dienas no 19. – 20. jūlijam Madonas rajona Liezērē pulcējās gan Latvijas, gan Baltijas un Somijas sportisti Latvijas un Baltijas čempionātā enduro, informē sacensību organizatori.

Aptuveni 60 km gara trasē šoreiz sportistiem nācās piedzīvot patiesus dubļu piedzīvojumus, savu meistarību apliecinot divos ātruma testos – enduro un motokrosa testā. Šis sezonas otrā posma rezultāti liecina par plašu jaunās enduro paaudzes izaugsmi un nopietnu cīņu par kopvērtējuma izkārtojumu sezonas noslēgumā.

„Kā liecina ātruma testu rādītāji, patiess prieks, ka ātrumi un attīstība tieši jauniešu vidū ir redzama, jau parādās pirmās iezīmes, kad rezultātu starp sportistiem izšķir tikai dažas sekundes. Tas vien liecina, ka sākas enduro cīņa, kur pirmā lieta ir meistarība. Ceru, ka mūsu jaunā paaudze Edgars Siliņš, Kristiāns Evarsons, Eduards Stefanovičs, Pēteris Jaundžeikars, Jānis Baunis u.c. spēs arī Eiropas čempionāta posmā Vidrižos uzstādīt labus rezultātus un turpinās iesākto attīstību jau Eiropas mērogā. Potenciāls mums ir, tikai tagad jāstrādā augstākam rezultātam", skaidro Artūrs Robežnieks, Latvijas Motosporta Federācijas enduro komisijas vadītājs, Eiropas enduro čempions.

Kristiāns Evarsons, E1 klases sportists, kas jau otro gadu piedalās arī Eiropas čempionāta posmos, šoreiz palika nepārspēts savā klasē, izcīnot ne tikai pirmo vietu, bet arī iegūstot skatītāju simpātiju. E2 klasē savukārt labāko rezultātu, mazāko soda punktu skaitu, ieguvis Lauris Ermanis. L. Ermaņa pārstāvētā komanda Motosports RT ieguva arī pirmo vietu komandu kopvērtējuma ieskaitē. E3 klasē vislielāko vietējo līdzjutēju uzmanību piesaistīja visiem tik zināmais Jāņa Vintera vārds, kas ar godam šajā klasē ieguva pirmo vietu, uzrādot arī labākos laikus ātruma testos. Senioru klasē savukārt labākais laiks Artūram Robežniekam, kas lai ar piedzīvojis sacensību ietvaros smagu kritienu, ar piecu punktu pārsvaru spēja abu dienu kopvērtējumā ierindoties pirmajā vietā. Latvijas čempionāta enduro ieskaitē brauc arī kvadraciklu open klase, šajā klasē kopvērtējuma līderis Andis Kaktiņš.

Šogad pirmo gadu Liezērē norisinājās Latvijas un arī Baltijas čempionāts enduro. Aizvadītajā sezonā organizēts tika LaMSF kausa izcīnās posms. Tomēr sportisti šo vietu raksturo ar labiem vārdiem, sevišķi atsaucīgus vārdus guvuši vietējo pagastu iedzīvotāji, kas pat sportistus cienājuši ar bērzu sulām un pienu, jo kā vietējie norāda „enduro tāds lauku sporta veids, tuvāks mums lauciniekiem".

Jau pēc divām nedēļā 2. – 3. augustā Limbažu rajona Liezērē norisināsies Eiropas čempionāta enduro trešais posms. Pirmajos divos posmos, kas norisinājās Sicīlijā un Portugālē, piedalījās arī divi Latvijas pārstāvji - Artūrs Robežnieks un Kristiāns Evarsons. Eiropas čempionāta enduro veterānu klasē šobrīd A. Robežnieks ieņem trešo vietu un K. Evarsons E1 junioru klasē 21. vietu.

2008. gada Latvijas un Baltijas čempionāta enduro Liezēres posma kopvērtējuma pirmais trijnieks:

Komandu kopvērtējums:
1. Motosports RT (Madars Pureklis, Lauris Ermanis, Eduards Stefanovičs, Vilnis Jenčs un Jānis Špatcs);
2. Moto AZ (Ģirts Ārstenieks, Pēteris Jaundžeikars, Jānis Rasmanis, Artūrs Robežnieks, Vilnis Bezdelīga);
3. Valdlauči (Toms Avens, Kristiāns Evarsons, Gatis Brenčš, Ivo Lūkins)

Latvijas čempionāts enduro

E1 klase:

1. Kristiāns Evarsons (Valdlauči);
2. Toivo Nikopensius (Igaunija);
3. Einārs Vinters (J. Vintera mototeam);

E2 klase:

1. Lauris Ermanis (Motosports RT);
2. Eduards Stefanovičs (MotosortsRT);
3. Pēteris Jaundžeikars (Moto A-Z);

E3 klase:

1. Jānis Vinters (J. Vintera motokomanda);
2. Tonu Kallast (Igaunija);
3. Sandris Kļaviņš (Motosports RT);

Senioru klase:

1. Artūrs Robežnieks (Moto A-Z);
2. Ivars Telle (Moto A-Z);
3. Ivars Miķelsons (Moto A-Z);

Kvadri open klase:

1. Andis Kaktiņš (Motoklubs Ape);
2. Arnis Pūle (Motosports RT);
3. Jānis Arbidāns;

Latvijas Motosporta Federācijas kausa izcīņa enduro:

Hobiju klase:

1. Allar Brand (Igaunija);
2. Kimmo Pohjonens (Somija);
3. Ainārs Gailis (GSP TSK)

C klase:

1. Andis Ušakovs (Moto A-Z);
2. Jānis Baunis (Moto A-Z);
3. Ivars Plūdums (Motosports RT);

Rallija klase:

1. Ģirts Dubavs (Motosports RT);
2. Leons Vigulis (Kalsnava MB);
3. Roberts Andrejēvs (ApPasaule);

Veterānu klase:

1. Pekka Sointula (Somija);
2. Raitis Evarsons (Valdlauči);
3. Markku Pesonen (Somija);

Kvadri ATV klase:

1. Tamur Vanter (Marjamma MK);
2. Talet Veerpalu (Saku MK);
3. Jaan Margus (AV motors).

Informāciju sagatavoja:
Dace Tribocka