Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Autocross Team Latvia" līderi gatavi "Mūsas" kaujai

"Autocross Team Latvia" līderi gatavi "Mūsas" kaujai
Jānis Bogdanovičs

"Autocross Team Latvia" vadošie braucēji Jānis Boks un Jānis Bogdanovičs gatavi nedēļas nogalē, 24. un 25. maijā notiekošajam Eiropas autokrosa čempionāta posmam "Mūsas" trasē pie Bauskas. Veikti ievērojami tehnikas uzlabojumi un aizvadīti svarīgi treniņbraucieni.

Lai arī no Latvijas šajās sacensībās piedalīsies desmit sportisti, Boks un Bogdanovičs ir vienīgie, kuri plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu un bija vienīgie, kuri startēja pirmajos divos čempionāta posmos Portugālē – Foškoa un Mursas trasē. Normālos apstākļos, nenotiekot avārijām un tehnikas defektiem, Jānis Bogdanovičs un Jānis Boks uzskatāmi par ātrākajiem Latvijas sportistiem gaidāmajā sacensībā, tomēr sportisti atzīst, ka arī citi Latvijas sportisti gatavi pjedestālam.

Pirmajos posmos Portugālē „Autocross Team Latvia” braucēji sagādāja augstus rezultātus. Bogdanovičs salonautomobiļu „Divīzija-1” klasē sasniedza piekto un septīto vietu, kopvērtējumā nonākot ceturtajā pozīcijā. Boks bagiju D-3A kategorijā Foškoā guvis septīto un Mursā ceturto pozīciju, kas kopvērtējumā viņam ļauj dalīt piekto/sesto vietu. Jāpiebilst, ka trīs gadu laikā, kopš Boks aizvada pilnas čempionāta sezonas, Jānim šis ir veiksmīgākais sezonas sākums. Salīdzinājumam – pēc 2007. gada pirmajiem posmiem Portugālē Bokam kopvērtējumā bija tikai 3 ieskaites punkti, šogad – 23!

Jānis Bogdanovičs: „Neprasiet man par prognozēm, šī lieta man nepatīk un nepadodas! Toties ar visu atbildību varu apgalvot, ka izdarīju visu, kas bija manos spēkos, lai likvidētu tās tehniskās problēmas, kas atklājās Portugāles sacīkstēs. Ļoti ceru, ka mašīna izturēs. Salabojām ātrumkārbu un, lai arī cilvēciska faktora dēļ ātrumkārba salūza arī pagājušās nedēļas treniņos „Mūsā”, pārnesumkārba atkal ir kaujas gatavībā un, ceru, šis mezgls nesagādās problēmas. Pilnībā pārbūvēju sajūga konstrukciju, jo Portugālē atklājās, ka arī šis mezgls noteiktos apstākļos spēj sagādāt problēmas. Daudz esam strādājuši, lai cīnītos ar mašīnas lieko svaru – kopš Portugāles posma esam nometuši aptuveni desmit kilogramus, kas sporta mašīnai ir daudz. Protams, šajā jomā jāmeklē tālāki risinājumi. Kopumā jūtos pacilātā noskaņojumā pirms gaidāmās sacensības – savu līdzjutēju, kuri Bauskā vienmēr bijuši fantastiski, priekšā! Nav šaubu, ka arī otrs Latvijas pārstāvis manā klasē Aldis Zēbergs ir gatavs augstiem rezultātiem – viņš būs ne tikai komandas biedrs, bet arī konkurents. Ceru, ka pa abiem sarūpēsim labus mirkļus līdzjutējiem!”

Jānis Boks: „Arī mums Portugāles posmi sagādāja tehniskas problēmas. Pirmajiem posmiem tas ir raksturīgi ne tikai mums, arī konkurentiem, jo tālajā zemē pamatīgus remontdarbus veica liela daļa dalībnieku parka iemītnieku. Pirms Bauskas posma esam strādājuši un, jācer, tikuši galā gan ar ātrumkārbu, kas mūs ievērojami nomocīja, gan ar motoru, kas pamatīgi pārbūvēts. Negribu neko prognozēt. Eiropas čempionāts ir sarežģīts, posmā jācīnās divas dienas, taču gala rezultātu nosaka tikai viens brauciens – A fināls. Ja iekļūšu A fināla desmit dalībnieku pulkā, tad varēsim runāt par izredzēm cīnīties par pjedestālu. Jāņem vērā, ka konkurence būs lielāka nekā Portugālē, jo pieteikušies daudzi braucēji no Centrāleiropas, kuri uz Portugāli nebrauca. Turklāt ļoti rēķinos ar tautiešiem. Laba tehnika ar ātriem braucējiem pie stūres – pārsteigumus var sagādāt Eiropas čempionāta debitanti Dāvis Aupe un Juris Kuļikovskis. Viņi centīsies sevi pierādīt un jāuzmanās būs ne tikai ārvalstu sportistiem – arī man. Ar latviešiem negatavojos veidot nekādu sadarbību, jo mēs visi cīnāmies un piedalāmies sacensībās, lai uzvarētu. Ja kāds no Latvijas braucējiem man atņems vērtīgus kopvērtējuma punktus, tas nozīmēs, ka esmu bijis pārāk lēns un nākamreiz jācīnās labāk!”

Abi „Autocross Team Latvia” sportisti vēlējās pateikties sports kompleksa „Mūsa” saimniekiem par doto iespēju trenēties pirms Latvijas posma. „Nav šaubu, Edgars un Elvijs Maišeļi ar savu komandu paveikuši ļoti daudz, lai šīs sacensības notiktu,” saka Jānis Boks. „Tas, ka varējām trenēties „Mūsas” trasē, ir liels ieguvums mūsu Eiropas čempionāta cīņās. Paldies organizatoriem par šo iespēju! Ar šādu palīdzību, cerams, būs vieglāk startēt sacīkstēs un sagādāt dāvanu gan rīkotājiem, gan daudzajiem līdzjutējiem, par kuriem labāku nav nevienā Eiropas čempionāta trasē.

Latvijas sportisti Eiropas čempionāta 3. posmā

Salonautomobiļi, D-1

Nr. Sportists Automašīna
111 Jānis Bogdanovičs Ford Focus
162 Aldis Zēbergs Toyota Corolla

Bagiji, D-3A

Nr. Sportists Automašīna
210 Jānis Boks Fast&Speed-Honda
219 Guntis Kļaviņš Suzuki
227 Anatolijs Abramovs Fast& Speed-Honda
255 Juris Kuļikovskis Spitznagel
290 Oskars Eglītis Kawasaki
291 Dāvis Aupe Suzuki

Bagiji, D-3

Nr. Sportists Automašīna
21 Aleksejs Jaluņins Volkswagen
86 Viktors Dementjevs Honda

Eiropas autokrosa čempionāta kopvērtējums pirms Latvijas posma

D-1

Vieta Sportists Valsts Mašīna Punkti
1. Nerjuss Naujokaitis Lietuva VW Polo 40
2. Vadims Makarovs Krievija Škoda Fabia 24
3. Kristians Džarolo Itālija Ford Focus 23
4. Jānis Bogdanovičs Latvija Ford Focus 22
5. Ričards Savicks Lietuva Ford Puma 22
6. Aleksandrs Kvašņins Krievija Renault Clio 21

D-3A

Vieta Sportists Valsts Mašīna Punkti
1. Ladislavs Hanāks Čehija Volkswagen 40
2. Kristians Fraišlads Vācija Buchl Volkswagen 34
3. Ondžejs Muzils Čehija Suzuki 26
4. Vīts Nosaleks Čehija Škoda 25
5. Mihaels Budlmaijers Vācija Volkswagen 23
6. Jānis Boks Latvija F&S Honda 23

D-3

Vieta Sportists Valsts Mašīna Punkti
1. Bernds Štūbe Vācija F&S Stubbe 40
2. Petrs Tureks Čehija BMW 34
3. Jaroslavs Hošeks Čehija Audi A8 25
4. Petrs Bartošs Čehija Ford RS Cosworth 23
5. Glens van Rozmalens Nīderlande GVS Ford 22
6. Romans Kerška Čehija Tatra 21

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns, LAF preses dienesta vadītājs