Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Birkens autošosejas sezonu sāk ar uzvaru Kauņā

Andrejs Siliņš

Birkens autošosejas sezonu sāk ar uzvaru Kauņā
Mārcis Birkens

Pagājušajā nedēļas nogalē 18. un 19. aprīlī Lietuvā Kačerginas autotrasē norisinājās Lietuvas atklātā autošosejas čempionāta pirmais posms.sacensībā piedalijās arī viens Latvijas sportists Mārcis Birkens, izcīnot uzvaru.

Šī ir laba iespēja pamosties pēc ziemas bezdarbības,patrennēties un pārbaudīt mašinu un tās regulējumus.Sacensības notika pēc divu braucienu formāta.uz starta nostājās 16 auto,no kuriem 5 brauca Baltik Open klasē ar brīvākiem tehniskajiem noteikumiem un lielāku jaudunekā Mārcim kurš startēja Super Production klasē ar Honda civic type R automobili.Uz starta varēja redzēt tādus Latvijā neredzētus auto kā Toijota Supra Turbo un BMW 330 diesel. Jau kvalifikācijas braucienos Mārcis uzrādija ļoti labus apļa laikus piekāpjoties tikai Baltik Open klasē startējušajiem lietuviešiem S. Blažulonim ar Bmw 330d un S.Vitkauskam ar Honda Civic type r.

Pirmajā braucienā Mārcis jau no starta saglabā savu 3 poziciju, tomēŗ viņam uz pedām min vēl viens lietuviešu sportists ar jaunākās paaudzes Honda Civic type r auto A.Granskas.Divus apļus līdz brauciena finišam apdzenot kādu atpalicēju pa apli Mārcis zaudē savu 3 poziciju ,jo atpalicējs ignorējot zilos karogus ,kuri liek palaist apdziņēju,nekorekti piesedz trajektoriju un Granskas izmanto izdevību.Pēdējos apļos Mārcis gan saķer konkurentu,taču apdzīt nepaspēj.rezultātā 1 braucienā 4 vieta.pirmais BMW 330d,Tālāk 2 Hondas.Otrs brauciens notiek svetdienā.

Startā Mārcis 4turtais.ar izcilu starta manevru tiek izcīnīta 2 pozīcija uzreiz aiz bmw 330 d spēkrata.Tacu pēc 2 apļiem otrā vieta tiek zaudēta S.Vitkauskam ar Honda automobili.Taču Mārcis nepadodas un dažu apļu laikā atkaro savu pozīciju kāpinot tempu.Iepriekšejās dienas vakarā izdaŗītās korekcijas Hondas regulējumos nes savus augļus.Mārcis jau min uz papēžiem līderim ar BMW,taču tas meistarīgi aizstāv savas pozīcijas "piesedzot" trajektoriju.

Tomēr Mārča uzstājība nes augļus un burtiski 50 metrus pirms finiša izdodas konkurentu apsteigt izcīnot uzvaru gan braucienā,gan savā ieskaites grupā izvirzoties pārliecinošā vadībā arī Lietuvas čempionātā.Nākošās sacensibas jau pēc divām nedēļām Rīgā ,Biķernieku sporta bāzē,kur 2 maijā notiks Baltijas čempionāts autošosejā. Paredzama sīva cīņa gan ar pašmāju konkurentiem,gan viesiem no Lietuvas un Igaunijas.