Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Nationwide Series" uzvar pagājušās sezonas čempions

Juris Miņins
Juris Miņins

"Nationwide Series" uzvar pagājušās sezonas čempions
Kails Bušs
Foto: AP/Scanpix

Ar Kaila Buša uzvaru "Stater Bros. 300" sacīkstēs, kas risinājās Fontanā, Kalifornijas štatā, noslēdzās šīs sezonas NASCAR "Nationwide Series" čempionāta otrais posms. Savukārt Danika Patrika savā otrajā posmā palika 31. vietā.

Pagājušās sezonas "Nationwide Series" čempions Kails Bušs izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā finišā tikai par nieka 0.051 sekundēm apsteidzot Gregu Biflu, bet trešās vietas ieguvējs Breds Keslovskis finišēja turpat blakus, cieši sekojot abiem pirmo divu vietu ieguvējiem. Pēc šīs uzvaras Kaila Buša komandas vadītājs Dž.D. Gibss sacīja: "Pēdējie apļi priekš Kaila bija bišķīt nervozi, taču man prieks, ka viņš prata no situācijas izspiest maksimumu. Bušs izdarīja tieši to kas viņam bija jāizdara un iegūtā uzvara mūsu komandai ir ļoti nozīmīga."

Savukārt "pole position" ieguvējs Džo Logano, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par NASCAR "Sprint Cup" labāko debitantu, šo sacīksti savā aktīvā ierakstīt nevar, jo neskatoties uz to, ka viņš atradās vadībā 130 apļus un atradās grupas priekšgalā arī pēc pēdējā sacīkšu restarta, finišā viņam nācās samierināties tikai ar piekto vietu. Pēc sacīkstes Gregs Bifls arī izteicās par Logano neveiksmi: "Viņš pieļāva ļoti vienkāršu kļūdu, kādas pieļauj daudzi jaunie braucēji – atkārtotajā startā sāka spolēt. Līdz tam viņš bija ļoti ātrs, es viņam pat blakus tikt nevarēju."

Visbeidzot šīs sezonas visvairāk aprunātā NASCAR debitante Danika Patrika finišu sasniedza kā 31. Kā pirms tam viņa izteicās, tad šajā posmā viņas mērķis bija sasniegt finišu (atgādināsim, ka Deitonā Patrika bija spiesta izstāties , jo bija iesaistīta 12 mašīnu avārijā). "Mans mērķis šovakar bija finišēt," jau pēc sacīkstēm teica Patrika, "plānu cīnīties par augstām vietām man patiesībā nebija. Esmu priecīga par savu plānu realizēšanos." Savukārt komentējot saņemtos divus sodus par ātruma pārsniegšanu pitleinā, Patrika bija manāmi apbēdināta: "Protams, šādi gadījumi nav patīkami, taču neuzskatu, ka šie sodi bija par iemeslu sacensību gala rezultātam."

Atgādināsim, ka šovakar šajā pašā Fontanas autokluba autotrekā norisināsies arī NASCAR "Sprint Cup" otrais posms. Sacensību sākums paredzēts 22:00 pēc Latvijas laika.

NASCAR "Nationwide Series" "Stater Bros. 300" posma rezultāti

VietaStartsPilotsNr.Mašīna
1.2.Kyle Busch18Toyota
2.5.Greg Biffle27Ford
3.13.Brad Keselowski22Dodge
4.4.Carl Edwards60Ford
5.1.Joey Logano20Toyota
6.12.Steve Wallace66Toyota
7.32.Kelly Bires88Chevrolet
8.7.Brian Vickers32Toyota
9.15.Justin Allgaier12Dodge
10.3.Brian Scott11Toyota
...............

Pilns finiša protokols:
nationwide.nascar.com: Unofficial Results | NASCAR Nationwide Series

Izmantotie resursi:
nascar.com