Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Veģeris met izaicinājumu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Veģeris met izaicinājumu
Jānis Veģeris. Foto: Gatis Krastiņš

Viens no braucējiem, kurš izmantojis iespēju pieteikties 15. janvāra autokrosa sacīkstei Vecpils autotrasē, ir Jānis Veģeris. Ar šo pieteikumu viņš liek manīt – pilnpiedziņas klasei jāgatavojas startam!

Pēc mēneša Vecpilī startēs Folkreisa Ziemas kauss un Autokrosa Ziemas kauss. Pašlaik kā vienam, tā otram pasākumam pieteicies viens dalībnieks – Juris Mesters Folkreisā un Jānis Veģeris autokrosā, pilnpiedziņas klasē. Gaidām arī pirmo pieteikumu vienas ass piedziņas autokrosa cīņās.

Zīme, kuru dod Veģeris – pilnpiedziņas autokrosa klase Vecpilī varētu būt uz starta, kam gan nepieciešams vairāk nekā viens dalībnieks. Iespējams, Jāņa pieteikums pamudinās arī citus pilnpiedziņas braucējus gatavoties Vecpils un arī pārējiem posmiem.

Jāpiebilst, ka sākot no ziemas sacīkstēm arī Folkreisā iespējama pilnpiedziņas klases dalība – viens no nākamā gada jaunievedumiem Folkreisā. Par šo tēmu potenciālie dalībnieki izrāda interesi, cita lieta – vai izdosies paspēt sagatavot jaunās mašīnas. Taču steigas nav, ja neizdosies šajā ziemā, izdosies vasarā vai gadu vēlāk.

Pašlaik, lai gan lielākajā daļā Latvijas valda atkusnis, janvāra sākums tiek solīts ziemīgs. Laika apstākļi izšķirs gan sacīkstes notikšanas vai nenotikšanas likteni, gan to, ar kādām riepām katrā posmā varēs startēt autokrosa klašu braucēji. Sportistu uzdevums – būt gataviem cīņai!

Ja par izrādīto dalībnieku interesi, tad iepriecina arī aktivitātes Folkreisā. Gatavojas jauni braucēji, tostarp debitanti arī papildieskaitēs – Junioru kausā un Dāmu kausā, kas automātiski nozīmē arī pirmos dalībniekus jaunizveidotajā Debitantu kausa izcīņā.

Junioru kausā nākamgad tiks ieskaitīti sportisti, kuri dzimuši 2004. gadā vai vēlāk. Līdz ar to no šā gada desmit debitantiem trīs jau ir izauguši no šīs klases pulka: Junioru kausu absolvē Toms Freimanis, Alise Līga Grāmatiņa un vienā posmā startējušais Nils Kerns. Pārējie joprojām var turpināt cīņu par Junioru kausu un uzņemt šīs ieskaites jaunpienācējus.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv