Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Honda" piedraud ar aiziešanu no MotoGP

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" piedraud ar aiziešanu no MotoGP
"Honda" braucējs Marks Markess
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Honda" rūpnīca nosolījusies pamest MotoGP čempionātu, ja tiks īstenots plāns par standarta elektronikas izmantošanu motociklos sākot ar 2017. gadu.

Atsevišķi ierobežojumi attiecībā uz elektronisko vadības bloku (ECU) uzbūvi ir ieviesti jau uz 2014. gada sezonu, taču komandām ir iespēja tos apiet, ja tās piekrīt sacīkstēs izmantot 20, nevis maksimāli atļautos 24 litrus degvielas.

Toties MotoGP čempionāta organizatoru "Dorna" iecere paredz no 2017. gada likt visām komandām savos motociklos izmantot standarta ECU sistēmas. Tādā veidā tiek cerēts samazināt izmaksas un piesaistīt čempionātam vairāk ražotājus, taču "Honda" negatavojas turpināt startēt šajās sacīkstēs, ja tehnoloģiju attīstīšana tiks tik strikti ierobežota.

"Ja MotoGP tiks ieviestas standarta ECU sistēmas, varu par 99% apgalvot, ka "Honda" aizies no šī čempionāta," intervijā itāļu "Gazzetta dello Sport" pavēstījis komandas vadītājs Šuheī Nakamoto.

Vēl iepriekš kādā citā intervijā izdevumam "Motosprint" Nakamoto paskaidroja komandas nolūkus.

"Iemesls, kāpēc "Honda" piedalās "Grand Prix" sacīkstēs, ir nepieciešamība attīstīt tehnoloģiju," viņš skaidro. "Un mēs domājam, ka šeit to ir vislabāk izdarīt. Ja iespēja tās attīstīt tiek liegta, tad "Honda" zaudē būtisku iemeslu, lai šeit startētu. Patiesībā tas ir izšķirošais iemesls, kāpēc tērēt šeit naudu. "Honda" nostāja nav nekas jauns. Esmu to teicis jau iepriekš un tas nav joks."

"Honda" šobrīd ir viena no trim rūpnīcas komandām MotoGP čempionātā. Šogad "Honda" uzvarēja ražotāju ieskaitē, bet tās pārstāvis Marks Markess kļuva par MotoGP čempionu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...