Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Finišu sasniedz tikai 102 no 650 motosportistiem

Finišu sasniedz tikai 102 no 650 motosportistiem
Foto: Red Bull Photofiles

Nīderlandē notikušajās trešajās Red Bull Knock Out sacensībās finišu spēja sasniegt tikai 102 no 650 startējušajiem motosportistiem.

Nīderlandē, Hāgas piejūras kūrortā Ševeningenā 16. novembrī notika pasaulē grūtākās pludmales motokrosa sacensības Red Bull Knock Out. Tajās uz starta stājās sešsimt piecdesmit motosportisti ar MX1, MX2 un MX3 klases motocikliem un, lai savā starpā noskaidrotu ātrākos veiklākos un izturīgākos motosportistus, sacentās divos pusotru stundu garos braucienos. Red Bull Knock Out trešajās sacensībās nepārspējams izrādījās beļģis Stīvs Ramons, kurš bija pārāk ātrs, lai to noķertu otrajās vietā finišējušais francūzis Arno Demesters vai trešo vietu izcīnījušais beļģis Žoans Bjūnens.

Daudzi pasaules elites motobraucēji, kuri piedalījās šajās sacensībās, neskatoties uz savu cīņas sparu un apņemšanos finišēt, šajās dramatiskajās sacensībās gan burtiski, gan figurāli izsakoties, nonāca nokautā, jo trase bija ļoti sarežģīta un smaga. Holandietis Eriks Eggens bija izcīnījis līdera pozīcijas, taču laime no viņa novērsās un viņš nokrita. Gan brits Deivids Knaits, gan holandietis Marks de Reuvers, gan francūzis Tomoteijs Potiseks bija spiesti pamest līderu pozīcijas, jo slodzi neizturēja viņu motocikli.

Šajās unikālajās un neiedomājami grūtajās pludmales motosporta sacensībās var piedalīties ikviens, kuram ir pietiekami daudz drosmes un motokrosa motocikls. Tas iespējams pat tad, ja vēl divas dienas pirms sacensībām sportists nav pieteicis savu dalību tajās. Nepieciešama tikai drosme piezvanīt organizatoriem.

Gluži kā pagājušajā gadā Ševeningenas pludmalē pulcējās simt piecdesmit tūkstoši skatītāju, kuri gribēja savām acīm redzēt neiedomājami sīvo cīņu starp astoņu valstu sportistiem. Starp tiem piecdesmit sportisti pasaules klases motobraucēji.

Raksts sagatavots pēc redbull.lv informācijas.


, 2008-11-20 16:38, pirms 16 gadiem
Tur par kāpu un pludmales izbraukāšanu neviens nesatraucās
nē, bet iespaidīgi, izskatās, kad paskatās youtubā.
, 2008-11-21 10:13, pirms 16 gadiem
tur jau nebrauc pa kaapaam, bet par pashu pludmali, pie uudens
Foto: ACI Sport
6

Štolcermanis kļūst par "Euro 4" debitantu ieskaites vicečempionu

"Prema Racing" pilots Tomass Štolcermanis "Euro 4" čempionāta noslēguma posmā Moncas trasē trešajā braucienā pakāpās uz augšu par 15 pozīcijām, finišēja astotais un izcīnīja otro vietu sezonas debitantu kopvērtējumā. Šis viņam ir pirmais gads formulu braucēja karjerā.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: LaMSF
17

Reišulis, Pumpurs un Bidzāns izcīna Latvijai desmito vietu Nāciju motokrosā

Kārlis Alberts Reišulis savos braucienos guva divpadsmito un astoto vietu, kopā ar Mairi Pumpuru un Edvardu Bidzānu izcīnot Latvijas motokrosa komandai augsto desmito vietu šī gada Nāciju kausa izcīņas sacensībās. Pirmo reizi par uzvarētājiem kļuva Austrālijas sportisti.
Jēkabs Kubuliņš. Foto: LVN Photo

Kubuliņam augstā trešā vieta "YZ bLU cRU" motokrosa Eiropas superfinālā

Kamēr vieni braucēji Lielbritānijā cīnās Nāciju motokrosā, turpat "Matterley Basin" trasē vairāki latviešu sportisti aizvadījuši "Yamaha" rūpnīcas īstenotās programmas "YZ bLU cRU" FIM Eiropas kausa superfinālu. Jēkabs Kubuliņš finišēja trešajā vietā YZ125 klasē.