Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Čempions Stjuarts lauztas kājas dēļ spiests izlaist visu NASCAR sezonu (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempions Stjuarts lauztas kājas dēļ spiests izlaist visu NASCAR sezonu (+video)
Tonijs Stjuarts
Foto: Getty Images North America

Trīskārtējais NASCAR "Sprint Cup Series" čempions Tonijs Stjuarts lauztas kājas dēļ ir spiests izlaist visu atlikušo šīs sezonas daļu. Viņu aizstās veterāns Marks Martins un jaunais talants Ostins Dillons.

Gurna un augšstilba lūzumu Stjuarts guva jau 5. augustā notikušajās sprintkāru sacensībās Aiovā. Pēc avārijas "Stewart-Haas Racing" komandas pilots tika nogādāts vietējā slimnīcā, kur drīz pēc tam viņam tika izdarīta operācija. Lai gan Stjuarts bija spiests izlaist nākamās divas NASCAR sacensības, nebija skaidrības, kad sportists varēs atgriezties trasē.

42 gadus vecais Stjuarts ir viens no vadošajiem NASCAR pilotiem un arī šogad cīnījās par iekļūšanu pirmajā divpadsmitniekā, lai noslēdzošo desmit posmu laikā cīnītos par ceturto "Sprint Cup Series" titulu.

Savā karjerā šajā čempionātā Stjuarts kopš 1999. gada aizvadījis jau 521 sacīksti, guvis 48 uzvaras un 290 reizes iekļuvis TOP 10, kā arī 14 reizes startējis no "pole position". Par čempionu Stjuarts kļuva 2002. un 2005., kā arī 2011. gadā. Tāpat amerikānis ir 1997. gada "IndyCar" čempions, startējis no "pole position" slavenajās "Indy 500" sacensībās, kā arī bijis šo sacensību labākais debitants 1996. gadā. Savukārt 1999. gadā Stjuarts kļuva par NASCAR "Sprint Cup Series" sezonas labāko debitantu.

54 gadus vecais Marks Martins, kurš aizvietos Stjuartu 12 sacīkstēs šajā sezonā, savā karjerā guvis 40 uzvaras un aizvadījis 870 sacīkstes, lai gan šobrīd vairs regulāri nestartē šajā čempionātā. Savukārt vienā sacīkstē Stjuarta vietā brauks 23 gadus vecais Ostins Dilons, kurš ir viens no labākajiem jaunajiem NASCAR talantiem. Savā īsajā karjerā viņš piedalījies desmit "Sprint Cup Series" sacīkstēs un vēl nav finišējis augstāk par 11. vietu.

Tonija Stjuarta avārija sprintkāru sacīkstēs:

Izmantotie resursi:
NASCAR Sprint Cup Series | NASCAR.com
autosport.com - the authority on Formula One,...
Wikipedia

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja