Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Polija triumfē spīdveja pasaules kausa izcīņā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Polija triumfē spīdveja pasaules kausa izcīņā
Tomašs Gollobs pret Džeisonu Krampu
Foto: AFP

Polijas spīdveja komanda triumfējusi spīdveja pasaules kausa izcīņas finālā, par vienu punktu apsteidzot Austrāliju. Polijai tas bija jau trešais triumfs pēdējos piecos gados.

Spīdveja pasaules kausa izcīņa ir lielākās nacionālo izlašu sacīkstes. Sistēma ir diezgan vienkārša šajās sacensībās - sākumā kvalifikācijas kārtās startē astoņas vājākās izlases, no kurām tikai divas (katra četrinieka uzvarētāja) iekļūst pusfinālā, kur tām pievienojas sešas vadošās pasaules izlases (pēc vietas iepriekšējā gada kausa izcīņā). Kopumā tiek aizvadīti 25 braucieni.

Arī Latvija ir viena no astoņām vājākajām izlasēm. Šogad vieni no kvalifikācijas kārtas braucieniem tika aizvadīti tieši Latvijā, taču arī šoreiz mūsu spīdvejistiem neizdevās sasniegt pusfinālu. Tikai nedaudz Latvija piekāpās Čehijai, tādējādi tieši čehi tika tālāk. Jebkurā gadījumā otrā vieta kvalifikācijā ir Latvijas visu laiku labākais sasniegums.

Par pārsteigumu pirmajā pusfinālā parūpējās Krievija, kas spēja iekļūt finālā, bet otrajā četriniekā labākie bija poļi. Tāpat finālā spēja iekļūt Austrālija un Zviedrija, bet pagājušā gada čempioni dāņi bija spiesti samierināties ar sesto vietu.

Jau diezgan ātri kļuva skaidrs, ka par uzvaru pacīnīties izredžu praktiski nebūs Krievijai, jo tās braucēji kopumā brauca neveiksmīgi, diezgan ātri atpaliekot no konkurentiem. Nepārak veiksmīgi startēja arī Grigorijs Laguta, kurš vienreiz nokrita, bet vēl reizi tika arī diskvalificēts. Praktiski visu laiku vadībā bija Polija, bet pārsvars pār Austrāliju un Zviedriju nebija liels.

Lieliski sacensību vidusdaļu aizvadīja Austrālija, kas spēja iegūt pat sešu punktu pārsvaru, pamazām uz augšu tika arī Krievija, bet poļi vienu brīdi atradās pēdējā pozīcijā. Vēl trīs braucienus pirms beigām Austrālija tuvākos sekotājus apsteidza par sešiem punktiem, bet šo iespaidīgo pārsvaru nespēja noturēt. Divus izcilus braucienus veica Jaroslavs Hampels (7 punkti), bet Austrālija spēja iegūt tikai punktu. Izšķirošajā braucienā Tomašs Gollobs bija ātrāks par Lī Adamsu, izraujot Polijai uzvaru visās sacīkstēs. Trešo vietu noturēja Zviedrija.

Polija triumfējusi spīdveja pasaules kausa izcīņā jau trešo reizi pēdējos piecos gados.

Spīdveja pasaules kausa izcīņas fināls

VietaIzlasePunkti
1.Polija (Hampels 18; Kasprčaks 10; Medzinskis 7)44
2.Austrālija (Kramps 12; Adamss 12; Holders 10)43
3.Zviedrija (Junsons 11; Lindgrens 9; Lindbeks 7)36
4.Krievija (Sajfutdinovs 18; Laguta 9; Gafurovs 7)35

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com