Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šmits dominē "Openkart" izbraukuma posmā Šauļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Šmits dominē "Openkart" izbraukuma posmā Šauļos
Foto: Openkart.lv

Ar Rūdolfa Šmita sezonas pirmo un karjeras septīto uzvaru svētdien, 18. jūnijā, "Drift&Go" kartodromā Šauļos noslēdzās "Openkart" čempionāta septītais posms.

Otro vietu un savu pirmo karjeras pjedestālu izcīnīja Matīss Valujevs, savukārt trešais finišēja Dāvis Zalmans, kuram ceturtais pjedestāls šosezon. Otro reizi pēc kārtas ārpus pjedestāla čempions Andrejs Laipnieks un tā ir tikai pirmā reize kopš 2020. gada, kad Andrejam neizdodas uzkāpt uz pjedestāla divus posmu pēc kārtas. Piektais finišēja Ričards Alekss Švaglis, pirmo sešinieku noslēdza Edgars Sproģis.

Šī bija ceturtā vizīte šajā jaunajā kartodromā Šauļos un visas trīs iepriekšējās reizes bija vēss un lietains, tā īsti pa sausu trasi nemaz nebijām braukuši. Ironiskā kārtā arī šoreiz laika prognozes visnotaļ pārliecinoši solīja lietu, tas arī pamatīgi lija, bet pirms sacīktes, laikā kad mēs tikai sākām doties Šauļu virzienā. Pirmie treniņi gan bija pa slapju trasi, bet tad tā strauji nožuva un visa sacīkste tika aizvadīta pa sausu trasi un sausa trase izskatās tiešām iespaidīgi, ātra, dinamiska, tehniski sarežģīta, arī tehnika ātra, tomēr 390 cc, un paldies kartodroma komandai, kas bija labi sagatavojusi tehniku un vispār liels paldies Aurēlijam un visam pārējam personālam par atsaucību un ieinteresētību, ļoti patīkami sastrādāties.

Kvalifikācijas rezultāti bija ārkārtīgi blīvi - 0,126 sekundēs viss pirmais sešinieks un uzvara Rūdolfam, tikai 0,02 sekundes no pirmās uzvaras kvalifikācijā šķīra Ričardu. Trešais Dāvis, turpat aiz viņa Ričarda komandas biedrs Kristofers Caune, seko Kristaps Ķilkuts un Andrejs Laipnieks. Pirmajā pusfinālā sākumā likās, ka apdzīt ir ļoti grūti, tomēr uz brauciena beigām braucēji pamatīgi mainījā vietām un dubultuzvaru izdevās izvilkt mūveriem Dāvim un Kasparam. Tomēr visaizraujošākais bija otrais pusfināls, kur lielāko daļu vadībā bija Ričards, priekšpēdējā aplī vadībā izrāvās Matīss, bet pēdējā aplī uzvaru izdevās izraut Viljamam Plešam. Trešajā pusfinālā dubultuzvara pirmajiem Rūdolfs pirmais, aiz viņa Aurēlijs Skromovs. Ātrākais aplis pusfinālos Sergejam Glaņenko.

C finālā uzvara dzimšanas dienas gaviļniekam Aleksandram Špatcam. Šajā braucienā arī visi seši 95+ ieskaites braucēji, otro uzvaru pēc kārtas izcīnot Laurim Lapiņam, kas jau vairāk nekā par uzvaras tiesu ir kopvērtējuma vadībā, otrais Nils Kūla, kuram arī papildpunkti par ieskaites uzvaru kvalifikācijā un ātrāko apli, trešajā vietā debijas sacīktē Elvim Rublovskim. Šajā braucienā arī noskaidrojās dāmu ieskaites trešā vieta - tā jaunajai kartingistei Otīlijai Grandbergai. B finālā no pirmās starta vietas startēja Kristofers Caune, taču pārvērst to uzvarā neizdevās. Brauciena otrajā nogrieznī izveidojās četrnieks ar Ķilkutu vadībā, Kristofers pieļāva kļūdu pirmajā līkumā, tomēr uzvara braucīenā Didzim Grāvītim. Šajā braucienā pirmo reizi dāmu ieskaitē tiešā cīņā tika noskaidrota uzvarētāja - Iveta un Elizabete tiešā cīņā viena pret otru cīnījās līdz pašām beigām, kur uzvaru tomēr izxevās izraut Elizabetei, kura, starp citu, šobrīd ir 31. vietā Pasaulē SWS Ladies Sprint Cup ieskaitē un pagaidām pārliecinoši iet pretī ceļazīmei uz 2024. gada SWS Ladies Sprint Cup pasaules finālu. Šoreiz neviens debitantu ieskaites braucējs finālā neiebrauca un pjedestāls tika noskaidrots B finālā, Elisam Dukaļskim otrā uzvara ieskaitē, tieši aiz viņa finišēja Špatcs un nedaudz tālāk Elizabete, viņi trīs arī ir šobrīd kārtīgā cīņā Gada debitanta šķīvi.

Finālā Šmitam izdevās savu pole position pārvērst uzvarā, taču par otr, trešo, ceturto vietu notika pamatīga cīņa starp Andreju, Dāvi un Matīsu. Pašās beigās Andrejs no trešās vietas pirmajā līkumā veica manevru, lai apdzītu Dāvi un to perfekti izmantoja Matīss pabraucot garām abiem, (skatīt video zemāk) atstājot Andreju ārpus pjedestāla otro sacīksti pēc kārtas. Matīsam pirmais pjedestāls 52. posmā. Starp citu šī bija 100. Openkart sacīkste Oļegam Moskalam. Ātrākais aplis Ruslanam Dzenim.

Rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

     [+] [-]

, 2023-06-21 09:39, pirms gada
Interesanta gonka!
ja kvalenē pirmie salien tik blīvos ciparos, tad sacensībās jābūt karsti.