Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Eiropas rallija čempionāta sezonas starts pārcelts uz jūniju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Eiropas rallija čempionāta sezonas starts pārcelts uz jūniju
Foto: www.facebook.com/azoresrallye

''Covid-19'' pandēmijas dēļ Eiropas rallija čempionāta (ERČ) jaunās sezonas starts no maija pārcelts uz jūniju.

No 6. - 8.maijam Portugālei piederošajās Azoru salās bija jāstartē jaunajai Eiropas rallija čempionāta sezonai. Taču pēc Azoru salu reģionālās veselības iestāžu lūguma rallijs plānotajā laikā nenotiks, jo pēdējā laikā salā ir vērojams liels ''Covid-19'' saslimušo skaits.

Šobrīd norit diskusijas starp FIA ERČ un sacensību organizatoriem par jaunu datumu, kad varētu notikt Azoru salu rallijs. Šobrīd tiek darīts viss iespējamais, lai par to paziņotu pēc iespējas ātrāk.

Azoru salu ERČ rallijs notiek kopš 2013.gada, un kopš tā laika (2020.gadā rallijs tika atcelts) uzvaras izcīnījuši septiņi dažādi piloti – Jans Kopeckis (Škoda Fabia S2000), Bernardo Souza (Ford Fiesta RRC), Kreigs Brīns (Peugeot 208 T16), Rikardo Moura (Ford Fiesta R5), Bruno Magalešs (Škoda Fabia R5), Aleksejs Lukjaņuks (Ford Fiesta R5) un Lukašs Habajs (Škoda Fabia R5).

Ja turpinājumā nekas nemainīsies, tad jaunā ERČ sezona no 18. - 20.jūnijam startēs Polijā, bet sezonas otrais posms no 1.-3.jūlijam notiks Liepājā.

Izmantotie resursi:
Homepage - FIA ERC | European Rally Championship