Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šileikam un Macukam Bulgārijā bronza, Jonass ielaužas sešiniekā

Superkauss
Superkauss

Šileikam un Macukam Bulgārijā bronza, Jonass ielaužas sešiniekā
Tomass Šileika
''Diga Racing''

Bulgārijas pilsētas Sveļevo motokompleksā šodien tika aizvadīti Eiropas motokrosa čempionāta otrie finālbraucieni trīs motociklu klasēs. Jau vakar rakstījām, ka pirmajos braucienos otrās vietas savās klasēs izcīnīja Latvijas sportisti Toms Macuks (''EMX300'') un Tomass Šileika (''EMX125''), bet Pauls Jonass ''EMX250'' klasē ierindojās 13.vietā.

EMX300 klase

Kā pirmie šodien uz starta izgāja jaunizveidotās ''EMX300'' klases braucēji un, skatoties uz vakar iespēto, bija pamatotas cerības, ka Toms Macuks var pacīnīties par uzvaru posmā. Starts Tomam padevās ne pārāk veiksmīgs un, lai arī brauciena laikā izdevās dažus konkurentus apsteigt, finišu ''C.E.C. IS Racing'' sportists sasniedza ceturtajā vietā, kas posma kopvērtējumā ļāva kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena. Pirmās divas vietas uz pjedestāla ieņēma Itālijas sportisti Bernardini un Maddi. Pirmajā posmā šīs klases dalībnieku sastāvs liek uz tās tālākām attīstības perspektīvām raudzīties ar piesardzību, jo 12 braucēji pie starta barjeras nav tas, ko gaida līdzjutējs no sacīkstēm, kuras nes ''Eiropas čempionāta'' nosaukumu.

EMX125 klase

Pavisam cita aina paveras, raugoties uz ''EMX125'' klases pieteikumu, - pilna starta barjera, milzīga konkurence, bet kā viens no klases favorītiem latvietis Tomass Šileika. Vakar Tomass pirmajā braucienā finišēja augstajā 2.vietā, piekāpjoties vien klases līderim Davi Potjes no Holandes. Šodienas otrajā finalbraucienā Tomass startā atradās ap desmito vietu un tas nozīmēja, ka priekšā gaidāma smaga cīņa ar specīgajiem konkurentiem. Pirmajos trīs apļos Šileika spēja pakāpties uz astoto vietu, bet ceturtajā aplī apsteidza uzreiz četrus konkurentus. Vēlāk gan Tomasu apsteidza jau pieminētais Potjes, taču brauciena otrajā pusē latvietis spēja apsteigt vienu no sīvākajiem konkurentiem cīņā par pjedestālu - vācieti Hsu. Finiša līniju Šileika šķērsoja kā ceturtais, un šī vieta nodrošināja iespēju apbalvošanas ceremonijā kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Posma kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Potjes (45 punkti), bet otro vietu ieņēma mājinieks Ivanovs, kuram tāda pati punktu summa kā Šileikam - 40 punkti. Pēc diviem aizvadītiem posmiem Šileika kopvērtājumā no 10.vietas ir pakāpies uz 5.pozīciju, kas ar optimismu ļauj raudzīties uz sezonas turpinājumu.

EMX250 klase

Pēc ne visai veiksmīga starta vakardienas ''EMX250'' klases pirmajā braucienā, kad tika izcīnīta 13.vieta, apņemības pilns sevi pierādīt šodien bija Pauls Jonass. Sportists, kurš nekad nebūs apmierinats ar vietām otrā desmita vidū, otro braucienu, pēc lieliska starta, uzsāka kā līderis. Pirmos piecus apļus Pauls turēja labu tempu un spēja noturet līderpozīcijas, taču pamazām apļa laiki kritās un jauno sportistu no Kalvenes spēja apsteigt divi konkurenti - itālis Servelins un spānis Saragosa. Šāds ''status quo'' saglabājās līdz finišam un šodien izcīnītā trešā vieta Paulam divu braucienu summā ļāva ieņemt 6.vietu. Labā ziņa ir tāda, ka šodien visa tabula ''sagriezās kājām gaisā''. Vakardienas uzvarētājs brits Vatsons šodien ieņēma vien devīto vietu, bet šodienas uzvarētājs Servelins vakar spēja izcīnīt tikai 18.vietu. Tas nozīmē, ka punktu tabula ir ļoti blīva un Jonasam līdz pirmajai vietai ir vien deviņu punktu deficīts. Līderis pēc pirmā posma ir spānis Saragosa, kuram ir tāds pats punktu skaits (37) kā otrās vietas īpašniekam Vatsonam. Visa sezona vēl priekšā un cīņa par Eiropas čempiona titulu ir tikai sākusies.

Pēc nedēļas Aizputē startēs Latvijas čempionāta pirmais posms, kur Šileiku un Jonasu redzēsim startējam ''MX2'' klasē.

Šodien Bulgārijā tiks aizvadīti ''MXGP'' un ''MX2'' klašu finālbraucieni, kuros uz starta izies brāļi Justi un Matīss Karro.