Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Otrdien sākas cīņa par Openkart 2023. gada čempiona titulu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Otrdien sākas cīņa par Openkart 2023. gada čempiona titulu
Foto: www.openkart.lv

Otrdien, 21. martā, XL Rīga kartinga namā 17. reizi sāksies cīņa par Openkart čempiona titulu individuāli un komandām, kā arī par uzvarām un pjedestāliem četrās papildu ieskaitēs.

Līdzās Izaicinājuma kausam, debitantu ieskaitei un 95+, debiju piedzīvos arī dāmu ieskaite. Par jauninājumiem šajā sezonā var izlasīt ŠEIT. Sacensībās tradicionāli telpu trasēm ar ierobežotām apdzīšanas iespējām tiks izmantots tā saucamais kausa izcīņas formāts, kurā katrs dalībnieks ar katru no sešiem trases kartiem veiks vienu četru minūšu braucienu uz labāko apļa laiku - uzvarēs braucējs, kura sešu braucienu labāko apļa laiku summa būs vismazākā.

SWS Sprint Cup (arī Ladies Sprint Cup un Masters Sprint Cup) abu ieskaites braucienu rezultātus veidos labāko apļu laiku summa. Pirmajai ieskaitei ar trim gokartiem, kuriem nomināli mazākie numuri (piemēram 2,3,4), otrai ieskaitei lielākie numuri (piemēram, 5,6,7). Ieskaites aizpildīsies pakāpeniski un rezultāts būs redzams pie katras rezultātu izdrukas. Savukārt čempionāta 1. posma rezultāts, kā jau iepriekš minēts, būs klasisks - visu sešu braucienu labāko apļu laiku summa.

Formāts
Formāts - 6 x 4 minūtes uz ātrākajiem apļiem
SWS 1. ieskaites rezultāti ar kartiem, kuru numuri ir trīs nomināli mazākie
SWS 2. ieskaites rezultāti ar kartiem, kuru numuri ir trīs nomināli lielākie
Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas medaļām un šampanieti
Dalības maksa 45 EUR.
Virziens - klasiskais pa pulksteni
Pieteikties čempionāta pirmajam posmam šeit: PIETEIKTIES
Atskaites svars 85 kg

Pieteikties abiem SWS ieskaites braucieniem SODI mājas lapā (tie, kas to dara pirmo reizi, ir jāizveido savs DIN - Driver's Identification Number). SWS Sprint Cup ieskaitē piedalās braucēji, no 15 gadiem (2008. gadā dzimušie un vecāki).

Pieteikšanās 1. ieskaites braucienam
Pieteikšanās 2. ieskaites braucienam

Ierobežojumi
Ņemot vērā specifisko formātu un apstākļus, ka šis posms notiek iekštelpās un gaisa kvalitātes apstākļi nebūs tādi kā pierasti outdoor trasēs, treniņu skaits šajā sacīkstē katram braucējam tiks ierobežots, nosakot max 1 treniņu. Treniņu sarakts būs pēc dalībnieku saraksta apgrieztā secībā (nejaukt ar pieteikšanās secību). Provizoriskais treniņu braucienu sadalījums publicēts zemāk, kā arī tiks nosūtīts Openkart whatsapp čatā. Nelielas izmaiņas treniņu sarakstos vēl var sekot, mainoties dalībnieku sarakstam.

Šajā sacīkstē ir noteikts maksimālais dalībnieku skaits - 49.

Trases saimnieki darīs visu iespējamo, lai svaigā gaisa pieplūdi nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku.

Dienaskārtība
17.40 dalībnieku reģistrācija
18.00 brīvie treniņi (10 EUR 7 minūtes, katram braucējam max 1 treniņš)
19.05 dalībnieku sapulce
19.15 sacensību braucieni
23.30 apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita. Max dalībnieku skaits - 49.

Apbalvošanas ceremonija

Apbalvoti tiek:
Posma pirmo trīs vietu ieguvēji, uzvarētājam arī 20 EUR Openkart dāvanu karte
Trīs labākās komandas
Izaicinājuma kausa pirmo trīs vietu ieguvēji
Debitantu ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji
95+ ieskaites pirmo trīs vietu ieguvēji
Dāmu iekaites pirmo trīs vietu ieguvējas
Noslēgumā izlozēsim divas dāvanu kartes no "Kartinga nams XL Rīga" starp tiem dalībniekiem, kas būs palikuši līdz apbalvošanas beigām

Openkart "Kartinga nams XL Rīga" trasē
Pirmā Openkart sacīkste "XL Rīga" trasē notika 2019. gada 28. februārī, kad tika aizvadīts sezonu atklājošais Attīstības līgas posms, toreiz 32 dalībnieku konkurencē uzvarēja Andrejs Laipnieks, bet blakus viņam uz pjedestāla stājās arī viens no šīs trases lielmeistariem Dmitrijs Moskins un Jānis Čudovs. Pēc divām nedēļām jau tika aizvadīts sezonas pirmais čempionāta posms, kurā uzvaras laurus plūca Harijs Cīrulis, bet Andrejam otrā vieta, savukārt trešais Sergejs Glaņenko. 2019. gada sezonas izskaņā tika aizvadīts vēl viens čempionāta posms, kurā uzvaru izcīnīja Laipnieks un bija paredzēts ar "XL Rīga" trasi sākt arī 2020. gada čempionātu, bet paspējām tikai nobraukt Attīstības līgas sacīksti, jo nākamajā dienā valstī tika noteikts pirmais ārkārtējais stāvoklis un Openkart trasē atgriezās tikai pēc diviem gadiem.

"XL Rīga" trasē ir notikušas 10 Openkart sacensības - trīs čempionāta posmi, pieci Attīstības līgas posmi, divas Ceļojošā kausa izcīņas. Pilnīgi visas sacīkstes notikušas pēc kausa izcīņas formāta un, kas interesanti, pilnīgi visās desmit Openkart sacīkstēs šajā trasē uz pjedestāla ir kāpis seškārtējais čempions Andrejs Laipnieks - 7 uzvaras, 2 otrās un 1 trešā vieta. Tomēr viņš nav vienīgais, kam izdevies uzvarēt vairāk nekā vienu reizi, jo Harijs Cīrulis ir triumfējis gan vienā no čempionāta pomiem, gan arī Kausa izcīņā, viena uzvara arī Dmitrijs Moskins.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības