Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Traģēdija arī Bulgārijas rallijā

Traģēdija arī Bulgārijas rallijā
Braina Lavio/Flavio Guglilmini ekipāža pirms avārijas...
Foto: www.ewrc.cz

Traģisks atgadījums noticis Eiropas rallija čempionāta piektajā posmā – Bulgārijas rallijā, kur septītajā ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja viena Šveices/Itālijas apvienotā ekipāža.

Uzreiz jāatzīmē, ka šis rallijs ir kandidātu posms 2010.gada WRC kalendārā, taču nav zināms, ko pēc šī posma izdomās WRC amatpersonas – iekļaut vai neiekļaut šo ralliju nākamā gada WRC kalendārā. Pēc sestā posma pārliecinošā vadībā atradās itālis Džiandomeniko Basso, kurš vairāk nekā par vienu minūti apsteidza Dončevu Krumu. 11. veitā absolūtajā kopvērtējumā atradās Šveices/Itālijas apvienotā ekipāža –Brains Lavio/Flavio Guglilmini.

Taču septītajā posmā, vietā, kura šajā rallija bija jauna, ekipāža piedzīvoja traģisku avāriju. Ekipāžas stūrmanis bojā gāja notikuma vietā, bet pilotu ar sasistu krūškurvi, vēderu, kā arī ar savainotu atslēgas kaulu un celi nogādāja slimnīcā.

Pēc traģiskā atgadījuma rallija organizētāji šo posmu atcēla, tādejādi par uzvarētāju kronējot Basso ekipāžu.

Bulgārijas rallija rezultāti

VietaEkipāžaMašīnaLaiks
1 .Basso Giandomenico / Dotta MitiaFiat Grande Punto S20001:17:18.6
2.Donchev Krum / Yordanov PetarPeugeot 207 S2000+1:02.6
3.Fontana Corrado / Cassina CarloPeugeot 207 S2000+1:39.2
4.Solowow Michal / Baran MaciejPeugeot 207 S2000+1:50.9
5.Iliev Dimitar / Yanakiev YanakiMitsubishi Lancer Evo IX+2:12.6

Izmantotie resursi:
rally-erc.com