Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien kartinga seriāla "XL Rīga Junior Cup" otrais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien kartinga seriāla "XL Rīga Junior Cup" otrais posms
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 26. novembrī, "XL Rīga" kartinga nams notiks amatieru kartinga sacensību "XL Rīga Junior Cup" otrais posms.

Šajās sacensībās piedalās juniori vecumā no septiņiem gadiem līdz 2008. gadā dzimušajiem un var piedalīties jebkurš, ja vien ir kaut neliela pieredze braukšanā ar īres kartingiem. Braucēji, kuri auguma parametru, vecuma vai meistarības līmeņa dēļ vēl pieaugušo kartus nevar izmantot, trasē dodas ar bērniem paredzētiem superdrošiem Sodi LR5 kartiem, kas ir lēnāki, bet ļauj attīstīt savas iemaņas.

Pirmajā posmā, kas notika 12. novembrī, piedalījās 29 juniori, kas ir jauns junioru sacensību rekords ar īres kartingiem Latvijā. 28 no dalībniekiem piedalījās Sodi World Series Pasaules Junior Cup ieskaitē, jo jaunākajam - Rojam Sakovičam nesen kā apritēja tikai seši gadi. 20 braucēji trasē devās ar jaudīgākiem un smagākiem Sodi RT8 kartingiem, bet deviņi ar bērniem drošākiem un vieglākiem Sodi LR5.

Uzvaru izcīnīja Edgars Lielgalvis, par tikai 0,3 sekundēm summā pārspējot Kristapu Teni. Abi šobrīd ir Latvijas top prospekti, lai pārstāvētu valsti jūlija sākumā Pasaules finālā leģendārajā Genkas trasē Beļģijā. Trešais Kristapa brālis Oskars, ceturtais 11 gadīgais Rodrigo Kākers, kurš Openkart ieņēma trešo pozīciju debitantu ieskaitē un vasarā bija Latvijas komandā Slovākijā, kur, starp citu, labākais Latvijas rezultāts - 22. vieta. Piektā Otīlija Grandberga, labākā meitene junioros un ar milzīgu potenciālu un ģimenes atbalstu, gatavojas ne sliktāk kā Lando Norris. Pārsteigums bija Harijs Labarēvičs, kuram sestā vieta un uzvara junioru iesācēju konkurencē. Šajā, īsi pirms sacīkstes izveidotajā ieskaitē otrais Martiņš Dombrovskis (kopējā ieskaitē 12. vieta), bet trešais Renards Kotļevs (14. vieta).

Kidiem uzvara ieskaitē Klāvam Hānam (kopējā ieskaitē 16. vieta), otrais Marko Vēveris (18), trešais Rūdolfs Lapels (21). Iesācējiem Kidu konkurencē uzvara posmā Tomasam Pekusam (25), otrais Ernests Grebņickis (26), bet trešais Emīls Jānis Nusbaums (27).

XL Rīga Junior Cup 1. posma rezultāti:
Kopvērtējums:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības