Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules RX Spānijas posmā uzvaras izcīna T. Hansens un Kristofešsons

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules RX Spānijas posmā uzvaras izcīna T. Hansens un Kristofešsons
Jūhans Kristofešsons

Pasaules rallijkrosa čempionāta Barselonas-Katalonijas posmā uzvaras sestdien un svētdien izcīnīja zviedru braucēji – Timijs Hansens un Jūhans Kristofešsons.

Katalonijas trasē šajās brīvdienās tika aizvadīti uzreiz divi posmi. Sestdien kvalifikācijas fāzē Kristofešsons jau atkal izrādījās visstabilākais, izcīnot divas uzvaras un vienu otro vietu, kas ļāva viņam izcīnīt pirmo vietu. Otrais palika Timijs Hansens, bet trešais – Andrēass Bakerūds.

Uzvarējis savā pusfinālā, Kristofešsons bija galvenais favorīts uz uzvaru arī finālā. Zviedru braucējs uzvarēja startā un palielināja pārsvaru pār sekotājiem. Tomēr brauciena otrajā daļā viņa temps salīdzinājumā ar Timiju Hansenu sāka krist. Perfekta džokera stratēģija Hansena izpildījumā ļāva pasaules čempionam tikt pie savas pirmās uzvaras šajā sezonā. Kristofešsons palika otrais, bet trešais Kevins Hansens. Ne tik veiksmīga diena padevās Matiasam Ekstromam, kurš kvalifikācijā cīnījās ar sajūga defektu. Tas viņam liedza veikt labus startus un pacīnīties par augstākiem rezultātiem, tādējādi viens no titula pretendentiem finišēja piektais.

Svētdien tika aizvadīts otrs Spānijas RX posms. Pēc divām uzvarām pirmajās divās kvalifikācijās un ceturtās vietas trešajā sērijā, kvalifikāciju uzvarēja Matiass Ekstroms. Otrais palika Bakerūds, bet trešais – Kevins Hansens. Tikai piektais bija Kristofešsons.

Pirmajā pusfinālā pēc starta vadībā atradās Ekstroms, kuram sekoja Kristofešsons un Larsons. Kā pirmais no līderiem džokerī devās Kristofešsons, bet vēlāk to pašu darīja Ekstroms. Taču šoreiz Ekstromam nedaudz pietrūka, lai pēc džokera veikšanas trasē atgrieztos kā līderim, un viņš nonāca otrajā pozīcijā, piekāpjoties posma uzvarētājam Kristofešsonam. Trešais palika Larsons. Otrajā pusfinālā sīvā cīņā uzvaru svinēja Bakeruds, aiz sevis atstājot Timiju Hansenu un Antonu Marklundu.

Finālā startā Kristofešsons izvirzījās vadībā, tāpēc laicīgi bremzēja, lai pirmo pagriezienu izbrauktu ar pēc iespējas mazāku risku. Tikmēr Bakerūds, kurš bija pirmā pagrieziena iekšmalā, uztriecās Kristofešsona mašīnas pakaļējam ritenim, no kura ielēca iekšmalas riepu sienā. Atlecot no tās, Bakerūda auto sagriezās un nonāca šķērsām trasei, un to pamatīgi sānos taranēja Robins Larsons, kuram tobrīd no pēdējās starta rindas bija padevies lielisks starts. Diemžēl abi braucēji bija spiesti izstāties. Atgādināsim, ka arī Rīgas posmā Bakerūds piedzīvoja smagu avāriju.

Turpinājumā pārliecinoši visiem pa priekšu brauca Kristofešsons, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika Timijs Hansens. Ilgu laiku trešais bija Ekstroms, taču vienā no līkumiem zviedrs kļūdījās un izslīdēja no trases, atkrītot uz ceturto pozīciju, kamēr uz trešo pakāpās Antons Marklunds.

Kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem diviem posmiem līderis ir Kristofešsons (219), kuram seko Ekstroms (192) un Timijs Hansens (163).

Šī posma ietvaros tika aizvadīts arī Eiropas čempionāta Super 1600 klasē. Pirmajā posmā uzvarēja šveicietis Jurijs Belevskis, kurš startā apdzina kvalifikācijas summas uzvarētāju Gergeliju Martonu. Trešajā vietā soms Rasmuss Tuominens. Svētdien otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Beļevskis, aiz sevis atstājot krievu Maratu Kņazevu un galveno konkurentu šajā nedēļas nogalē Gergeliju Martonu. Vēl viens favorīts soms Rasmuss Tuominens, kurš sestdien guva trešo vietu, finālā neiekļuva.

Nākamais posms notiks Beļģijā (21.-22.novembris).

Sestdienas rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Timmy HANSEN04:47.809
2.Johan KRISTOFFERSSON04:48.226
3.Kevin HANSEN04:49.839
4.Niclas GRÖNHOLM04:50.787
5.Mattias EKSTRÖM04:51.231
6.Andreas BAKKERUD04:52.216

Svētdienas rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Johan KRISTOFFERSSON04:39.638
2.Timmy HANSEN04:42.375
3.Anton MARKLUND04:44.640
4.Mattias EKSTRÖM04:59.035
5.Andreas BAKKERUD00:00.000
6.Robin LARSSON00:00.000

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Johan KRISTOFFERSSON219
2.Mattias EKSTRÖM192
3.Timmy HANSEN163
4.Niclas GRÖNHOLM147
5.Kevin HANSEN135
6.Robin LARSSON122
7.Andreas BAKKERUD121
8.Timo SCHEIDER92

  +1 [+] [-]

, 2020-10-18 21:14, pirms 4 gadiem
Analfabēts slimais. Visiem un visur ir Kristofersons, a te Kriter........

     [+] [-]

, 2020-10-18 21:58, pirms 4 gadiem
Sportacentrs atkal izceļas ar savu kvalitatīvo saturu. Par ačgārnajiem tulkojumiem un faktu, ka katrs autors tulko citādāk, neieslīgšu detaļās, bet vairākas faktu kļūdas gan krīt acīs.
1) Šis bija Katalonijas-Barselonas posms, nevis Spānijas. Tas, ka trase atrodas Spānijā nenozīmē, ka tas ir Spānijas posms (līdzīgi kā ar Neste World RX of Rīga, nevis Latvija).
2) Kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem četriem posmiem līderis ir Kristofešsons (219)... Vispār jau atlikuši tikai divi posmi.
3) Nākamie divi posmi notiks Beļģijā (21.-22.novembris)... Beļģijā notiks tikai 1 posms.
4) Sestdien visu izšķīra riepu taktika, par ko, protams, nav ne vārda.

     [+] [-]

, 2020-10-18 22:23, pirms 4 gadiem
Neiedziļināšos raksta kvalitātē, jo komentēšu to, ko redzēju tv. Divas interesantas gonkas. Žēl, ka nestartēta Bačiuška, kas ar savu agresivitāti pamaisa kārtis. Šneiders arī šoreiz nekāds. Pievienojos to pulciņam, kas priecājas par Kristofersona neveiksmēm, jo nepatīk tik izteikta dominance. 6dien viss bija lieliski. Šodien fināls bija vilšanās, jo intrigas pēc pirmā līkuma nekādas.

     [+] [-]

, 2020-10-19 14:27, pirms 4 gadiem
Nekā interesanta tur nebija. Kārtējā "vilcieniņu" trase. Pa lielam, pirmais līkums startā, kad kaut kas notiek un tad džokeris, kad var būt izmaiņas. Ja ar to pietiek, lai teiktu, ka pasākums ir interesants un to vērts, lai to skatītos....... Šī seriāla nozīme autosportā ir stipri pārvērtēta.