Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jelgavā notiks ātrumlaivu sacensības

Jelgavā notiks ātrumlaivu sacensības
Foto: JV arhīvs

20. augustā Jelgavā, Lielupē, pie promenādes notiks Latvijas atklātā čempionāta 7. posms ūdens motosportā. Sacensības sāksies pulksten 12:00, bet apbalvošanas ceremonija plānota ap pulksten 17:00.

Kā informē Jelgavas ūdens motosporta kluba «Paisums» vadītājs Valdis Kuķalks, kurš ir arī šī posma organizators, sacensību laikā nav plānoti būtiski satiksmes ierobežojumi – jelgavniekiem vien jārēķinās, ka pasākuma laikā būs ierobežota pieejamība Lielupes promenādei. Sacensības pilsētnieki un viesi varēs vērot bez maksas.

Latvijas čempionāts notiek deviņās laivu grupās, un vairākās no tām startē un par vadošajām pozīcijām cīnās jelgavnieki. V.Kuķalks un Jānis Kuķalks startē FR 1000 laivu klasē, savukārt Guntis Lauss un Jānis Simonovs – RN 2000 klasē. Jāpiebilst, ka Aizkrauklē bāzētās «ART Racing» komandas sastāvā lieliskus rezultātus GT15 grupā uzrāda jelgavnieki Kārlis Degainis un Lauris Badauķis, bet GT30 grupā «UPB Energy» komandas krāsas pārstāv jelgavnieks Jānis Zarečņevs.

''Skatītājiem visinteresantākās noteikti varētu būt «Formula» grupas sacensības. Laivas trasē sasniegs līdz pat 180 kilometrus stundā lielu ātrumu. Tās vada pieredzējuši un meistarīgi braucēji, tādēļ cīņa būs spraiga un saistoša,» tā V.Kuķalks. Katrā laivu grupā plānoti trīs braucieni, katrs no tiem ilgs apmēram 10 – 15 minūtes. Katra brauciena garumu jeb veicamo apļu skaitu noteiks sacensību tiesneši, tādēļ precīzi katras laivu grupas brauciena laiki nav zināmi.

Sacensību trase būs izveidota Lielupes posmā no dzelzceļa tilta līdz Lielupes tiltam. Apbalvošanas ceremonijā tiks apbalvoti tikai Jelgavas posma laureāti, jo Latvijas atklātā čempionāta medaļnieki tiks sumināti atsevišķā apbalvošanas ceremonijā, kas notiks rudenī.

Izmantotie resursi:
Jelgavas Vēstnesis