Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pelnēns Eiropas čempions ūdens motosportā

Jānis Celmiņš

Latvijas ūdens motosportists Pēteris Pelnēns (“UPB Energy”, Liepāja) kļuvis par Eiropas čempionu S-550 laivu klasē, kurš notika Alūksnes ezerā no 16. līdz 18. jūlijam.

Eiropas čempionātā piedalījās 17 dalībnieki no septiņām valstīm, tai skaitā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ungārijas, Polijas un Austrijas Lai noteiktu uzvarētāju, notika četri braucieni, no tiem trīs labākie tika ieskaitīti kopvērtējumā. Visos četros braucienos pārliecinoši uzvarēja 2009. gada pasaules čempions Lauris Gūtmanis (“UPB Energy”, Liepāja), taču pēc sacensībām viņa dzinējā tika konstatēti nenozīmīgi uzlabojumi un viņš tika diskvalificēts un par 2010.gada Eiropas čempionu tika pasludināts Pēteris Pelnēns. Tādējādi Latvijas sportistiem neizdevās aizņemt visu goda pjedestālu, jo arī otrā vieta tika vēl vienam liepājniekam Artūram Brolītim. 3.vieta pēc Gūtmaņa diskvalifikācijas tika Ungārijas pilotam Āronam Tabori.

Jau kļuvis par Eiropas čempionu, Pēteris Pelnēns atgādināja, ka uz šo mērķi tiecies sešus gadus. Sākuma esot bijis padsmitajās vietās, tad lēnām kāpis augstāk, līdz tagad ir sasniegts kārotais čempiona tituls. „Vēlos pateikt lielu paldies uzņēmumam UPB Energy un visai Liepājas UPB Energy ūdens motosporta komandai, jo kopā aizvadījām lielisku un labi noorganizētu treniņnometni šeit Alūksnē un ja ne nepatīkamais notikums ar Laura dzinēju, tad visas Eiropas čempionāta medaļas brauktu šovakar uz Liepāju”, tā saka Pēteris Pelnēns.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems ir ļoti gandarīts par P.Pelnēna sasniegumu, vienlaicīgi paužot cerību, ka šis sasniegums motivēs gan Pelnēnu, gan Gūtmani pārkvalificēties uz augstākām laivu klasēm, lai arī tur gūtu līdzīgus panākumus.

Ceturtajā vietā ierindojās Lietuvas sportists Laimutis Morkūnas. Pirmajā sešiniekā iekļuva vēl viens Latvijas sportists „mājinieks” Reinis Musts (“Nord Ost”, Alūksne), kurš sīvā cīņā ar Igaunijas pārstāvi Oto Joalu spēja atkarot no tā piekto vietu.

Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas (UIM) komisārs Pjotrs Pilajevs (Krievija) pēc sacensībām uzsvēra, ka čempionāts tika noorganizētas visaugstākajā līmenī un pateicās organizētajiem – Alūksnes novada domei un Latvijas Ūdens motosporta federācijai.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Ūdens motosporta federācija