Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šodien noskaidrosies spīdveja pasaules kausa ieguvējs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Šodien noskaidrosies spīdveja pasaules kausa ieguvējs
Džeisons Kramps, Emils Sajfutdinovs un Antonio Lindbeks sacentīsies arī šovakar
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šovakar 20:00 Polijas pilsētā Lešno tiks aizvadītas spīdveja pasaules kausa izcīņas finālsacensībās, kurās startēs Krievijas, Zviedrijas, Austrālijas un Lielbritānijas izlases.

Spīdveja pasaules kausa izcīņa ir lielākās nacionālo izlašu sacīkstes. Sistēma ir diezgan vienkārša šajās sacensībās - sākumā kvalifikācijas kārtās startē astoņas vājākās izlases, no kurām tikai divas (katra četrinieka uzvarētāja) iekļūst pusfinālā, kur tām pievienojas sešas vadošās pasaules izlases (pēc vietas iepriekšējā gada kausa izcīņā). Kopumā tiek aizvadīti 25 braucieni.

Arī Latvija ir viena no astoņām vājākajām izlasēm. Šogad vieni no kvalifikācijas kārtas braucieniem tika aizvadīti tieši Latvijā, taču arī šoreiz mūsu spīdvejistiem neizdevās sasniegt pusfinālu. Tikai nedaudz Latvija piekāpās Čehijai, tādējādi tieši čehi tika tālāk. Jebkurā gadījumā otrā vieta kvalifikācijā ir Latvijas visu laiku labākais sasniegums.

Pirmajā pusfinālā nedaudz negaidīti triumfēja Krievijas komanda, kuras rindās veiksmīgi brauca Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs, kā arī, protams, Emils Sajfutdinovs. Finālam kvalificējās tikai pusfināla uzvarētāja, tādējādi otrajā vietā palikušajai Zviedrijai un Dānijai nācās startēt vēl vienās sacīkstēs, kur, sacenšoties ar otra pusfināla otro (Austrālija) un trešo (Lilebritānija) labāko vienību, tika noskaidrotas vēl divas finālistes. Otrajā pusfinālā uzvarēja Polija.

Race-off tika noskaidrotas pēdējās divas finālistes. Par vienu no tām pārliecinoši kļuva Austrālijas izlase, bet otrā bija Zviedrija, kas sīvā cīņā pārspēja Lielbritāniju un Dāniju.

Jau šovakar plkst. 20:00 Polijas pilsētā Lešno tiks dots starts spīdveja pasaules kausa izcīņas finālam. Visas četras izlases var reāli pretendēt uz uzvaru, taču visaugstāk tiek vērtētas poļu izredzes, jo šai izlasei ir ļoti sabalansēts sastāvs, kā arī mājinieku priekšrocības. Arī Krievijas izlase centīsies pārsteigt vēlreiz, bet vēl sīvāk ar poļiem vajadzētu pacīnīties Austrālijai, kuras sastāvs arī ir ļoti spēcīgs. Bez cīņas nepadosies arī Zviedrija, taču tās izredzes uz uzvaru ir ļoti minimālas.

Pēdējos četros gados triumfējušas Polijas un Dānijas izlases. Šogad Dānijas nebūs (uzvarēja 2008. gadā), tādējādi laba iespēja izcīnīt trešo uzvaru piecos gados būs poļiem, kuriem pagājušajā gadā nācās samierināties ar otro vietu. Trešie bija Zviedrijas braucēji.

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com

     [+] [-]

, 2009-07-18 11:47, pirms 15 gadiem
Labs pasākums.

     [+] [-]

, 2009-07-18 12:42, pirms 15 gadiem
7tv.ru radīs tiešraidē(tiem kam ntv+ pakete vai kas cits uz 36grādiem, 7tv nekodēts kanāls. jāskatās.

     [+] [-]

, 2009-07-18 23:13, pirms 15 gadiem
Visas četras izlases var reāli pretendēt uz uzvaru...Bez cīņas nepadosies arī Zviedrija, taču tās izredzes uz uzvaru ir ļoti minimālas.
Hmm...