Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NEZ rallijkrosa komanda dodas uz Lietuvu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

NEZ rallijkrosa komanda dodas uz Lietuvu
Foto: Mārtiņš Aiše (''Sports'')

Svētdien Lietuvā, Vilkiču trasē, notiks Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta trešais posms un NEZ kroskartu čempionāta otrā sacensība, kurā startēs arī Latvijas komanda.

Galvenais uzdevums – noturēt līderpozīciju komandu vērtējumā, kas iegūta pēc iepriekšējā posma aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā, kā arī stiprināt un uzlabot individuālos rezultātus.

Latvijas komanda valstu iekaitē uzvarēja iepriekšējā posmā sporta kompleksā 333 pie Ropažiem, nonākot vadībā arī čempionāta kopvērtējumā. Tiesa, pārsvars ir niecīgs, turklāt trešais posms notiks galveno konkurentu lietuviešu mājās, kas uzdevumu padara īpaši sarežģītu. Šobrīd Latvijas vienība sakrājusi 93 punktus, Lietuvai – 91 punkts, bet trešajā vietā ir Somija ar 52 punktiem. Kopumā čempionāta divu posmu laikā pie ieskaites punktiem tikušas septiņu valstu komandas, startējušas – astoņas.

Individuāli šobrīd no četrām salonautomobiļu klasēm Latvijas sportisti vadībā ir divās. Reinis Safonovs un Jānis Aleksejevs atrodas pirmajās divās vietās NEZ 1600 kategorijā, savukārt Ilgonis Krūmiņš ir līderis NEZ Open klasē.

Lietuvas sacīkstē NEZ 1600 klasē favorīts ir Safonovs, jo viņš līdz šim izcēlies ar stabilitāti, kā arī ievērojami progresējis ātruma meklējumos, pirmajos posmos gūstot vienu otro un vienu pirmo vietu. Tomēr nav pamats uzskatīt, ka Latvijas posma neveiksmes vājākus padarītu Reiņa galvenos konkurentus Jāni Aleksejevu un Lietuvas sportistu Ernestu Staponku.

NEZ Open klasē Ilgonim Krūmiņam būs iespēja saglabāt līderpozīciju, ja viņš pratīs iekļūt līderu pulkā. Lietuvas sacīkstē startēs Latvijā triumfējušie Norvēģijas sportisti, līdz ar to Krūmiņam būs smagi jāstrādā, lai apturētu ziemeļnieku uzbrukumus. Klasē gatavojas startēt arī Andrejs Lajevskis, kurš var kalpot kā labs Ilgoņa pozīciju piesedzējs. Lajevskis Latvijas posmā guva sesto vietu.

NEZ 2000 klasē visu šo nedēļu pie motora defektu novēršanas strādāja Latvijas galvenā cerība šā gada čempionātā Uģis Pauriņš. Tikai piektdienas rītā sportists pavēstīja, ka būs gatavs Lietuvas sacensībām. Tomēr, jebkurā gadījumā, uzstādītais jaunais motors ir tikai rezerves variants, tāpēc Pauriņš uz Lietuvu galvenokārt brauc pēc ieskaites punktiem, nevis uzvarām. Taču Uģis atzīst, ka atrodoties trasē mērķis vienalga būs uzvara!

NEZ D-1 klasē Latvijas sportisti neplāno startēt, lai arī tiek gaidīts pēdējā brīža lēmums no pāris sportistiem. Līdz ar to jāprognozē, ka šajā klasē uzvara nonāks kādas citas valsts sportistu rīcībā. Iepriekšējos posmos D-1 klasē uzvaras guvuši somu braucējs Hari Arola un lietuvietis Lins Norkus.

Vilkiču trasē notiks arī NEZ kroskartu čempionāta otrais posms. Latvijas komandas spilgtākais sniegums pirmajā posmā padevās 14 gadus vecajam talantam Ralfam Sirmacim, kurš cīnījās par uzvaru 125 kub. cm klasē. Finišējot otrais, uzvarētājam norvēģim Ludvikam Einarsenam Ralfs zaudēja nedaudz vairāk par sekundi. Lietuvā reabilitēties par tehnisku neveiksmi savās mājās centīsies arī daudzsološais Eliss Dukaļskis, bet panākumu sēriju centīsies turpināt Dāvis Tobiass, kurš izceļas ar piesardzību kvalifikācijas braucienos, taču lieliski uzstājas finālbraucienos. 125 kub. cm klasē gatavs kāpt uz pjedestāla arī Mariss Kalniņš. 250 kub. cm klasē pēc trešās vietas Ropažos ar norvēģiem cīņā dosies arī Jānis Baumanis.

NEZ kroskartu čempionāts šogad tiek aizvadīts pirmo reizi. Lai arī uz starta stājas spēcīgākie Norvēģijas un citu valstu sportisti, Latvijas braucēji, kuriem ar kroskartu tehniku ir iespēja strādāt tikai trešo gadu, ļoti līdzvērtīgi cīnās ar konkurentiem, kuru kroskartu pieredze mērāma desmitgadēs!

Vilkiču trase atrodas 20 kilometrus no Klaipēdas, līdz ar to Latvijas autosporta līdzjutējiem, sevišķi tiem, kas mitinās Kurzemes pusē, ir iespēja apmeklēt šīs cīņas klātienē! Sacensību sākums svētdien plkst. 11:00.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns

     [+] [-]

, 2008-07-18 13:00, pirms 16 gadiem
Redzesim ko Leisi bus sagatavojusi kā atbildi tam kas notika 333 trase..