Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ambiciozā Formula 2 čempionāta pirmajās sacīkstēs uzvara krievu sportistam

Juris Grīns
Juris Grīns

Ambiciozā Formula 2 čempionāta pirmajās sacīkstēs uzvara krievu sportistam
Artjoms Markelovs
Foto: thecheckeredflag.co.uk

Aizvadītās nedēļas nogalē Bahreinā, paralēli F1 sacīkstēm, norisinājās Formula 2 čempionāta pirmais posms. Šis seriāls līdz šim bija pazīstams ar nosaukumu GP2.

Vien martā tika izlemts GP2 čempionātu pārsaukt par Formulu 2, kas ir daļa no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) īstenotās programmas Global Pathway. Ar tās palīdzību nākotnē jābūt pilnīgi skaidram ceļam, kā autosportistam no kartinga sacīkstēm būtu iespējams nokļūt līdz pat Formulai 1. Līdz ar to F2 čempionātam tuvāko gadu laikā jākļūst par pēdējo pakāpienu pirms ienākšanas Formulā 1. Līdz šim arī sportisti, kas startē Eiropas Formula 3 un World Series Formula V8, nereti "pa taisno" ienākuši F1 čempionātā.

Lai gan mainīts GP2 čempionāta nosaukums, visi noteikumi un sacīkšu tehnika joprojām ir tāda pati kā iepriekš. Pirmajās Formula 2 sezonas sacīkstēs uzvaru izcīnīja krievu pilots Artjoms Markelovs, kurš pārstāv "Russian Time" vienību. Šogad Markelovs čempionātā startē jau ceturto sezonu un arī pērn vienā braucienā viņš uzvarēja, sezonu gan pabeidzot tikai desmitajā pozīcijā. Otrajā braucienā Bahreinā uzvarēja Monako pārstāvis Čārls Leklerks, kurš šobrīd ietilpst F1 komandu "Ferrari" un "Haas" attīstības programmā. Pērn viņš ieguva ceturto vietu Eiropas Formulā 3. Sezonas kopvērtējumā Leklerks tagad līderis, seko Makelovs, bet trešais ir brits "Renault" F1 jauno braucēju programmas dalībnieks Olivers Rovlandss.

Aizvadītās nedēļas nogalē startēja arī World Series Formula V8 3.5 čempionāts, kura pirmais posms notika Apvienotajā Karalistē, Silverstounas trasē. Šis čempionāts gan nepiedzīvo tos vieglākos laikus, jo uz starta stājās vien 12 dalībnieki. Abos braucienos uzvarēja brazīlietis Pjetro Fitipaldi no čehu komandas "Charouz Racing System", kas sacensībās šobrīd startē ar nosaukumu "Lotus". Pjetro ir divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls. Tikmēr otrais pēc pirmā posma ir F1 komandas "Force India" testpilots Alfonso Seliss juniors ("Fortec"), bet trešais - Renē Binders ("Lotus").

     [+] [-]

, 2017-04-18 12:07, pirms 7 gadiem
Par Leklēru gan vajadzētu precizēt. Eiropas F3 čempī viņš startēja pirms diviem gadiem nevis pērn. Pērn viņš kļuva par GP3 čempionu