Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Eklstons saņem kritiku

Jānis Pārums

Eklstons saņem kritiku
Bernijs Eklstons
Foto: AFP

Pēc tam, kad F-1 boss Bernijs Eklstons izteicās, ka rasisms Pirmajā Formulā nav jāuztver nopietni, viņš saņēmis kritiku no vairākām organizācijām, kuras uzskata, ka šādi Eklstona izteicieni nav pieņemami.

eSports.lv jau ziņoja, ka Spānijā, Heresas trasē, nu jau ''Renault'' pārstāvošā spāņa Fernando Alonso ''fani'' izteica rasistiskus apvainojumus ''McLaren'' tumšādainā pilota Luisa Hamiltona virzienā. Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pat draudējusi izslēgt Spānijas ''Grand Prix'' no F-1 kalendāra, ja kaut kas tam līdzīgs turpināsies. Pēc tam Eklstons atzina, ka tie, kas apvainoja Hamiltonu nav ne F-1, ne Alonso fani, taču tam nebūtu jāpievērš pārāk liela uzmanība.

Kāds organizācijas "Kopā pret fašismu" pārstāvis, sarunā ar laikrakstu "The Guardian" sacījis: "Domāju, ka Eklstona izteikumi un līdzīga veica komentāri ir absolūti nepieņemami. Vajag likt skaidri saprast, ka fanātismam un rasismam Pirmajā Formulā nav vietas. Nedomāju, ka ignorēt rasismu būtu prātīgi."

Tikmēr FIA pārstāvis atzinis, ka federācija nepieļaus jebkādas rasisma izpausmes un spers visus vajadzīgos soļus, lai tamlīdzīgas situācijas vairs neatkārtotos.

Izmantotie resursi:
www.guardian.co.uk

Slēpts komentārs: playthegame
Slēpts komentārs: playthegame

  -1 [+] [-]

, 2008-02-18 20:27, pirms 17 gadiem
po par to nigeru! Esmu rasists! Nu un ko man tagad darīt. Gribētu redzēt, ko viņi teiks, kad F1 norisināsies Krievijā. Tur ne tikai būs izteicieni tādi vien dzirdami.

     [+] [-]

, 2008-02-18 20:28, pirms 17 gadiem
Antifašisms un antirasisms ir tieši tāds pats fanātisms kā fašisms.

     [+] [-]

, 2008-02-18 20:34, pirms 17 gadiem
Uz cik ilgu laiku vispār Ekilstons būs F1 Boss??? Vai tur ir kādi termiņi vai tā vien liekas, ka uz mūžu

  +3 [+] [-]

, 2008-02-18 20:42, pirms 17 gadiem
davix

paskaties bilde un sapratisi ka ipasi ilgi vairs nebus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-18 21:31, pirms 17 gadiem
es arī neuztveru to tik traki... ja Hamiltons nebūtu sakašķējies ar Alonso, tad viņu neviens neapsaukātu... Spāņiem būtu vienalga vai balts, vai melns... Viņiem ir tikai "maziņš" naidiņš uz Hamiltonu par Alonso.

  -2 [+] [-]

, 2008-02-18 22:38, pirms 17 gadiem
man po galvenais lai Slegelmilhs tiek F1 un vinu neviens tur neapdirsh[rupji sakot] p.s. Kimi ar massu the best!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-18 23:00, pirms 17 gadiem
Diemzjeel arii esports ir pilns ar rasistiem!
Baltie braalji iedomaajushies sevi esam daudz paaraaki par citiem...
Plusinji taadam degradantam kaa haha1989 (tas laikam ir dzimshanas gads... kkaads siikais spraagoniitis taatad) to vien pieraada... nu vnk kauns...

     [+] [-]

, 2008-02-19 00:42, pirms 17 gadiem
Andžej, tev pašam neliekas smieklīgi, ka burtiski dažu spāņu dēļ, kas paši visdrīzāk ir tikpat tumsnēji kā Hamiltons, tiek sacelts šāds tracis ap neko? Auto sacīkšu organizācijas vadītājam mūsdienās jābūt nožēlojamam smadzenes skalojošam pseidosociālantropologam, lai saglabātu savu amatu?

Kādēļ arī esportam būtu jādanco pēc kaut kādu spāņu izdzimteņu stabules un jācep dzeltenās preses cienīgi raksti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja