Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallistiem pēdējais starts NEZ rallijkrosā

Andrejs Siliņš

Šajā nedēļas nogalē Norvēģijā, Kristiansanas trasē notiks NEZ rallijkrosa un NEZ kroskartu čempionāta pēdējais posms. Latvijas sportisti startēs pacilātā noskaņojumā pēc veiksmīgā Dānijas posma.

NEZ Open klasē pēc Ilgoņa Krūmiņa uzvaras Dānijas posmā aizvadītajā nedēļas nogalē noskaidrojies, ka Latvijas sportists kļuvis par šā gada čempionu. Pat, ja tuvākais sekotājs norvēģis Kims Steinsholts savās mājās izcīnīs uzvaru, Krūmiņš drīkst palikt bez ieskaites punktiem un saglabās čempionāta līderpozīciju.

Daudz interesantāka cīņa paredzama citam Latvijas braucējam šajā klasē Andrejam Lajevskim. Pēc šonedēļ Norvēģijā aizvadītā mašīnas motora remonta Lajevskis stāsies uz starta ar mērķi sasniegt pēc iespējas augstāku vietu kopvērtējumā. Teorētiski iespējama pat bronzas medaļa, taču reālāka šķiet iespēja cīnīties par ceturto pozīciju čempionātā.

NEZ 1600 klasē Jānis Aleksejevs un Reinis Safonovs cīnīsies par šā gada čempiona titulu. Skaidrs, ka neviens no viņiem nevar nokrist zemāk par čempionāta otro vietu, līdz ar to latvieši klasē svinēs dubultuzvaru, lai arī kā noslēgsies Norvēģijas sacīkste. Sezona kopumā rāda, ka pavisam nedaudz priekšrocības šajā duelī ir Aleksejeva pusē. Jānis uzvarējis līdzšinējos trijos čempionāta posmos (Somijā, Lietuvā, Dānijā), bet Reinis bijis labākais Latvijas posmā.

NEZ D-1 klasē personisku apsvērumu dēļ čempionātu nevarēs noslēgt Ervīns Ērglis, kurš atradās klases līderpozīcijā. Ervīns nestartēs Norvēģijas posmā, kas gandrīz droši nozīmē pirmās vietas zaudējumu. Tiesa, lai tiktu līdz Ērgļa sasniegtajam punktu skaitam, pēdējā posmā labi jāstartē lietuvietim Kazimieram Gudžjūnam, bet, lai novirzītu Latvijas sportistu uz trešo vietu, vēl vienam lietuvietim Vitaljum Plastininam jāsasniedz rezultāts, kas šogad viņam nav bijis spēkam. Jebkurā gadījumā skaidrs, ka pat nestartējot Ervīns Ērglis sasniegs kādu no medaļām.

NEZ 2000 klasē sezonas nogale bez Latvijas sportistiem. Arī šajā klasē skaidrs čempions – Lietuvas braucējs Vaids Navicks pēc otrās vietas Dānijā sasniedzis čempiona titulu. Lietuviešiem dubultuzvara, jo sudraba medaļu jau nodrošinājis Arvids Galinis. Interesanta būs bronzas medaļas dalīšana, jo uz šo apbalvojumu pretendē vairāki Lietuvas un Norvēģijas sportisti.

NEZ rallijkrosa komandu ieskaitē Latvija ir vadībā ar rezultātu 197:192 cīņā ar Lietuvas komandu. Citas vienības cīņā par uzvaru iesaistīties vairs nevar. Nelielais pārsvars nedod pamatu svinībām, turklāt Ervīna Ērgļa došanās mājup līderpozīciju ievērojami apdraud. Neapšaubāmi, cīņa būs smaga.

NEZ kroskartu čempionātā spilgti startē abi Latvijas jaunie sportisti. Ralfs Sirmacis aizvadītajos trijos posmos sasniedzis divas uzvaras un vienu otro vietu CK 125 klasē. Pēc šiem panākumiem pēdējo posmu viņš uzsāk kā čempionāta līderis. Vēl viens Latvijas jaunais talants Jānis Baumanis pēc otrās vietas Dānijas posmā nonācis vadībā CK 250 klasē. Abu uzdevums ir ļoti sarežģīts: kroskartu sporta dzimtenē Norvēģijā noturēt aiz sevis galvenos konkurentus, kuri lielākoties ir norvēģu sportisti!

Plašāka informācija par Norvēģijas NEZ Rallijkrosa un kroskartu čempionāta posmu – autocross.lv!

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2008-09-17 16:54, pirms 16 gadiem
rallisti startēs rallijkrosā?