Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" kartinga Attīstības līgā tiks aizvadītas jubilejas sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" kartinga Attīstības līgā tiks aizvadītas jubilejas sacīkstes
Foto: Openkart.lv

Pirmdien, reto reizi pirmdienā, 22. jūlijā, un ļoti reto reizi vasaras vidū "indoorā", "Kartings.lv" hallē Jaunajā Teikā Rīgā notiks "Openkart" Attīstības līgas vēl viens posms, šogad trešais, bet kopumā 50. kopš koncepta ieviešanas 2014. gadā.

Trase savu Openkart debiju piedzīvoja uzreiz pēc Līgo svētkiem Attīstības līgas sacīkstē, toreiz uz sacīksti ieradās 50 dalībnieki, kas bija ne tikai Openkart Attīstības līgas rekords, bet atkārtots telpu trašu rekords Openkart vispār. Iepriekšējais tika uzstādīts tikai trīs mēnešus agrāk - Openkart čempionāta šīs sezonas atklāšanas posmā XL Rīga Kartinga nams trasē Pārdaugavā.

Viens no Attīstības līgas mērķiem ir arī jaunu trašu apgūšana un testēšana, sevišķi, ja tā ir telpu trase. Tāpat kā citās Openkart sacīkstēs arī šajā reizē būs divas SWS Sprint Cup un Junior Cup ieskaites.

Kā gāja 26. jūnijā?

26. jūnijā bija ārkārtīgi karsta diena, bet sacīkste pulcēja 50 dalībniekus, daudziem no braucējiem tā bija pirmā iepazīšanās ar Openkart un, savukārt, daudziem pirmā ar pašu trasi. Formāts bija tāpat kā pirms nedēļas Sporta kompleksā "Rullītis" - trīs kvalifikācijas sesijas pēc punktiem un finālbraucieni, tikai telpu trasē šoreiz ar Joker apļiem. Pirmo uzvaru šajā trasē izcīnīja Andrejs Laipnieks, otrais bija Kristofers Caune, bet trešo vietu izcīnīja Aleksandrs Špatcs. Junioriem labākais Toms Strēle, bet aiz viņa Edgars Lielgalvis un Rodrigo Kākers. REZULTĀTI.

Ļoti karsta diena pamatīgi uzsildīja arī pašu halli, taču kartinga ballītes sajūtu tas tik vēl pastirpināja, arī trases saimnieki parūpējās, lai braucējiem ir ar ko veldzēt slāpes un spēt atvēsināties pie ventilatoriem. Kā vienmēr, pirmā sacīkste ir ar saviem izaicinājumiem gan loģistikas, gan sadarbības ziņā, kā arī bija jāapgūst kā darboties ar moderno Appex Timing sistēmu sacīkšu režīmā un kā izmantot sistēmas piedāvātās iespējas.

Kartings.lv halle durvis vēra pirms pusotra mēneša, tās konfigurāciju veidoja divi ļoti labi mums zināmi kartinga korifeji - Henrijs Grūbe, kurš arī vada trases darbību, un Andrejs Laipnieks. Trase izvietota vienā no lielajiem bijušās rūpnīcas RVR korpusiem tieši blakus Gustava Zemgala gatvei otrpus Jaunajai Teikai. Trases novietojums ir teju ideāls.

Openkart Attīstības līgas sacīkstes tika ieviestas 2014.gada sezonā. Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas, kā arī iztestēt trases. Kopš 2020. gada Attīstības līgas sacīkstes notiek visai reti - kopā tikai sešas ir bijušas sacīkstes (trīs XL Rīga, divas 333 un viena Kartings.lv), iepretim 43 iepriekšējo sešu sezonu laikā.

Attīstības līgas statistika

Kopumā ir notikušas 49 Openkart Attīstības līgas sacīkstes, no tām pa 12 Sporta kompleksa "333" Lielajā un Mazajā trasē, 8 "Biķernieku hallē" (savulaik "Ātruma Cilt" kartinga halle), 6 "XL Rīga", 4 "Rullītī", 2 Preses nama kartinga hallē, bet pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā, "333" Drošas braukšanas poligonā, "333" Spices trasē un Kartings.lv hallē. Kopējais dalībnieku skaits - 399. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Kristaps Ķilkuts - 29, Kaspars Ritums - 23 un Edgars Sproģis - 20.

Aizvadītajās 49 sacīkstēs uzvarēt spējuši 25 dalībnieki - 9 reizes Andrejs Laipnieks, pa četrām Kristaps Grīnieks, Harijs Cīrulis un Kaspars Ritums, trīs reizes Ērnijs Bitenieks un Jānis Čudovs, bet pa divām Normunds Skreija, Artūrs Freimanis un Dzintars Raits. Vēl 16 braucējiem ir pa vienai uzvarai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 65, bet visbiežāk Laipnieks 11 reizes.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības