Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas kartingisti startēs Eiropas "Rotax" čempionāta 3. posmā Čehijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Divi Latvijas kartingisti startēs Eiropas "Rotax" čempionāta 3. posmā Čehijā
Mārtiņš Steinerts

No 22. - 26.jūlijam kartinga komandas ''Steinerts RT'' labākie braucēji Mārtiņš Steinerts un Renārs Ēķis dosies uz Čehiju, kur vienā no modernākajām
Eiropas kartinga trasēm ''Sosnova'' notiks Eiropas ''Rotax'' čempionāta 3.posms.

''Steinerts RT'' kartingisti būs vieni no retajiem Latvijas pārstāvjiem, kuriem ir iespēja piedalīties un iekarot Eiropas kartinga lauciņu. Šajā čempionātā piedalīsies labākie kartinga braucēji no visas Eiropas. Ja Latvijas kartinga čempionātā pierasts redzēt katrā klasē maksimums divpadsmit dalībniekus, un daudzi brauc atstatus viens no otra, tad Čehijā būs, ar ko cīnīties, jo katrā klasē ir vairāk kā četrdesmit dalībnieku, kuru spēki ir ļoti līdzīgi.

Latviju pārstāvēs 13-gadīgais Mārtiņš Steinerts (Steinerts RT), kurš pagājušajā gadā bija Latvijas ''Rotax Mini Max'' klases čempions. Čehijā Mārtiņš brauks ''Rotax junior'' ieskaitē, lai gan Latvijā startē ''Rotax Mini Max'' klasē. Mārtiņš šogad jau startējis gan Holandes čempionātā, gan jau pieminētajā Eiropas čempionāta 1.posmā, kas notika Spānijā.

''Rotax Max'' klasē Latviju pārstāvēs 15-gadīgais Renārs Ēķis, pagājušā gada Latvijas ''Rotax Max Junior'' klases čempions. Renārs pirmos divus Eiropas čempionāta posmus izlaida, bet tagad gatavs startēt un pat iegādājies jaunu Intrepid kartingu. Renāram būs vēl vairāk konkurentu nekā Mārtiņam, jo viņa ''Rotax Max'' klasē startēs 68 dalībnieki.

Informāciju par Čehijas posmu var meklēt rgmmc.com

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe,
''Steinerts RT''