Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši trijniekā Kontinentālā kausa izcīņā F-2000

Kontinentālā kausa izcīņas trešajā posmā Port Galibā (Ēģipte) ceturtdien uzvarēja "Riga Powerboat Team" pārstāvis Uvis Slakteris, savukārt "Kalnciems Racing Team" pilots Uģis Gross izcīnījis otro vietu. Sacensību kopvērtējumā Gross nosargāja trešo pozīciju pirms pēdējā posma.

Kontinentālā kausa izcīņas trešajā posmā Ēģiptē, Port Galibā, ceturtdien trijniekā iekļuva gan „Riga Powerboat Team” pārstāvis Uvis Slakteris, gan „Kalnciems Racing Team” pilots Uģis Gross . Slakteris bija otrais, Gross trešais , savukārt Kontinentālā kausa kopvērtējumā Uģis Gross nosargāja trešo pozīciju pirms pēdējā posma.

Lielo viļņu dēļ Sarkanajā jūrā trešdien pat neizdevās aizvadīt nevienu no diviem paredzētajiem kvalifikācijas braucieniem – trase bija pārāk bīstama. Rīkotāji mainīja apļa maršrutu un ceturtdien no rīta sportisti veica tikai vienu kvalifikācijas braucienu, turklāt tikai Sarkanās jūras līcītī pie Port Galibas. Viļņi tāpat bija visai lieli, neviens īpaši neriskēja un ātrāko apļa laiku uzrādīja Kontinentālās kausa izcīņas līderis brits Kolins Dželfs. Uģim Grosam ceturtais labākais laiks, Uvis Slakteris bija septītais, Genādijs Tučkovs 11.

Šoreiz bija saīsināta distance ar trim bojām, turklāt pašas sacīkstes izvērtās visai neparastas. Sākumā divi sāncenši iespieda Uģa Grosa laivu un viņš pie pirmās bojas bija tikai devītais , savukārt līderis Kolins Dželfs neapbrauca vienu no bojām. Vēlāk gan viņš uzrakstījis protestu, norādot, ka pēdējā brīdī viņam ceļu nogriezis arābu sportists Arifs Al Zafins , kurš pēcāk distances vidū avarēja . Otrajā pozīcijā brauca Uvis Slakteris.

Zafina laivu ilgi nevarēja aizvilkt prom un tā rezultātā daudzus apļus sportisti veica pie dzeltenā karoga, nedrīkstēdami apdzīt viens otru. Zaļais karogs tika parādīts tikai divus apļus pirms finiša, Uģis Gross tika līdz trešajai vietai, bet Uvis Slakteris nosargāja otro pozīciju. „ Mēs jau reāli šoreiz bijām ātrāki, bet divos apļos līderus tomēr neizdevās apdzīt, līdz Slakterim bija nepilna sekunde un turpat arī Dželfs.”- norādīja Uģa Grosa radiovīrs Ričards Kalnciems.

Sākotnēji par uzvarētāju tika apstiprināts Uvis Slakteris, otrais Uģis Gross, taču vēlāk žūrija tomēr atzina par pareizu Kolina Dželfa protestu , jo arābu sportists bija vainīgs šajā incidentā. Līdz ar to par uzvarētāju pasludināts Kolins Dželfs, otrais ir Uvis Slakteris, trešais Uģis Gross. Tā kā Arifam Al Zafīnam līdz šim posmam jau bija divi brīdinājumi jeb divas dzeltenās kartītes un divus aizrādījumus viņš saņēma arī šodien , pēdējā posmā arābu pilots nevarēs startēt.

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma, kas būs turpat Port Galibā šo sestdien Uģis Gross saglabā trešo vietu – „Kalnciems Racing Team” pilotam ir 30 punkti, savukārt Zafinam 35, K.Dželfam – 55 . Ceturtais ar 25 punktiem Uvis Slakteris. Līdz ar to , neatkarīgi no pēdējā posma rezultātiem, Kolins Dželfs kļuvis par Kontinentālā kausa ieguvēji, bet Uģim Grosam ir ļoti labas izredzes būt otrajam, tāpat trijniekā var iekļūt Uvis Slakteris

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-17 19:25, pirms 16 gadiem
Man domāt, viņi speciāli vilkuši laiku, lai to arābu ilgāk vilktu ārā. Kam vairāk nauda, tas pasūta mūziku.Domā par kopvērtējumū.

     [+] [-]

, 2008-04-17 21:00, pirms 16 gadiem
Slakteris turpina parsteigt ar labu sniegumu
priecē