Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Višņakovs atkal uzvar un izvirzās otrajā vietā kopvērtējumā

Jānis Celmiņš

Višņakovs atkal uzvar un izvirzās otrajā vietā kopvērtējumā
Foto: Biedrība Kartinga attīstības centrs

Ceturtdien, 15.oktobrī, "GoPlanet" kartinga hallē Rīgā notika īres kartinga seriāla "Openkart" Elites līgas kārtējais 15. posms. Kā to varēja paredzēt uzvarēja galvenais favorīts Jurijs Višņakovs, viņam tas bija trešais panākums pēdējo četru sacīkšu laikā un ceturtā uzvara šosezon. Šāds rezultāts Jurijam ļāva izvirzīties otrajā vietā kopvērtējumā, bet viņa komandai Ave Lat Sargs svinēt ceturto uzvaru komandu ieskaitē. Otrais finišēja Zintis Grandbergs, kurš aizvadīja vienu no savām labākajām sacīkstēm, bet tūlīt aiz viņa Dainis Safonovs – 2008.gada Latvijas čempions kartingā "Rotax Max" klasē.

Kvalifikācijas pirmajā sesijā labāko apļa laiku uzrādīja Višņakovs, bet otrajā sesijā viņa laiku pārspēja Safonovs un Grandbergs. Līdz pat pēdējam aplim provizorisko pole position savā pārziņā turēja Safonovs, taču tad lielisku apli veica Grandbergs un pārspēja Daiņa laiku par 0,002 sekundēm. Pole position laiks 26,657. Višņakova trešā pozīcija ir viņa sliktākā starta vieta GoPlanet posmos – līdz šim Jurijs vienmēr startējis no pirmās rindas. Kopvērtējuma līderis Dāvis Tobiass kvalficējās devītajā pozīcijā, bet lielisku progresu demonstrēja Ingus Grasmanis, kurš kvalificējās piektajā vietā.

Sacīkstes starts būtiskas izmaiņas neieviesa, bet otrajā aplī Višņakovam kādā no līkumiem, izmantojot Grandberga un Safonova savstarpējās cīņas, uzreiz izdevās abus apsteigt, izvirzīties vadībā un pārliecinoši uzvarēt. Turpinājumā līdz pat finišam notika aizraujoša un korekta cīņa par otro vietu, ko tomēr Grandbergam izdevās noturēt, neskatoties uz Safonova nepārtrauktiem mēģinājumiem viņu apsteigt.

Ja par pirmajām trim vietām viss bija skaidrs, tad par tālakajām notika trakas cīņas. Kā jau ierasts GoPlanet, braucot vienam aiz otra dažu centimetru attālumā, sadursmes ir neizbēgamas, protams, arī paši braucēji bija gatavi nopietnām cīņām un vietu maiņas notika itin bieži. Finišā ceturtais iebrauca Tobiass, aiz viņa Raivis Kirilovs, bet sestais Rūdolfs Bērziņš. Aiz Bērziņa finišēja B līgas līderis Arturs Bonders, uzreiz aiz viņa Ivars Strencis – viņa tuvākais sekotājs B līgas kopvērtējumā.

Sacīkstes ātrāko apļa laiku 26,606 uzrādīja Dace Grosberga, kura finišēja 11.vietā. Dace šogad ātrāko apli uzrāda jau otro reizi. B finālā uzvaru un tiesības braukt finālā izcīnīja Daniels Mančinskis, bet C finālā uzvarēja Uldis Galdiņš un varēja startēt B finālā.

Kopvērtējumā Tobiasa pārsvars ir nedaudz sarucis, otrais tagad ir Višņakovs, trešais Grandbergs, ceturtais Bērziņš, bet piektais Kirilovs. Komandu ieskaitē līderi R&D (Bērziņš, Grosberga, Mančinskis) spēja palielināt pārsvaru pār Dream Team (Tobiass, Eversons, Krūze) un ir ļoti tuvu labakās komandas titula iegūšanai. Aiz posma uzvarētājiem Ave Lat Sargs (Višņakovs, Hramovs, Kovaļenko) finišēja IZG Traktors (Grandbergs, P.Narubins, J.Narubins).

Openkart sezona tuvojas izskaņai – atlikuši vairs tikai divi posmi. Nākamais Elites līgas posms notiks 5.novembrī Sporta kompleksā 333, bet nedēļu iepriekš 29.oktobrī tur risināsies pirmspēdējais B līgas posms. Sezonu plānots noslēgt novembra otrajā pusē Swedbank kartodromā.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 15:22, pirms 15 gadiem
kāpēc vēl nav neviens debils komentārs : "a es domaju, ka futbolists Višņakovs" iii iii