Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Motokrosa sezonas noslēgums motocentrā „Zelta Zirgs”

Sestdien un svētdien Ķegumā ,,Zelta Zirgs,, trasē notiks 2008. gada Federācijas Kausa pēdējā posma sacensības, kas būs arī pēdējais lielais motokrosa pasākums Latvijā šosezon. Sacensībās startēs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas sportisti.

Kaut arī koku lapas vēl itin zaļas, kalendārs vēsta, ka klāt jau rudens. Dienas pamazām kļūst īsākas un vēsākas, un tas nozīmē, ka noslēgumam tuvojas arī 2008. gada motokrosa sezona, kas motocentrā „Zelta Zirgs” šogad ir bijusi notikumiem bagāta gan ar sacensībām, gan arī intensīviem motocentra infrastruktūras attīstības darbiem, gatavojot Baltijā pirmajām MX1 Grand Prix sacensībām 2009. gada jūnijā.

Šogad „Zelta Zirgs” vēlreiz aicina ciemos uz sezonas noslēguma motokrosu 20. un 21. septembrī, un tās būs 2008. gada Federācijas Kausa pēdējā posma sacensības.
Pasākuma organizators ir „Baltijas Kausa Fonds” (BKF).

Federācijas Kausa posms motokrosā notiek 2 dienas, un ir interesants ar to, ka pulcē praktiski visu Latvijas motokrosa apriti, izņemot tos sportistus, kuri tieši tai laikā piedalās Eiropas un / vai Pasaules čempionātu sacensībās ārpus Latvijas. Gan sestdien, gan svētdien „Zelta Zirgā” rīta cēlienā notiks brīvie treniņi un kvalifikācija ar turpinājumu finālbraucienos. Mainīsies tikai motociklu klases.

Dalībnieku sastāvs solās būt gana daudzskaitlīgs un arī ar internacionālu pieskaņu, jo citu valstu sportistu līdzdalība Ķegumā rīkotajos motokrosos ir tradicionāla. Domājams, ka izņēmums nebūs arī Latvijas Motosporta federācijas Kausa izcīņa. Organizators gan nesola tālus viesus, taču Igaunijas, Lietuvas un Krievijas sportisti sestdienas un svētdienas sacensībās Ķegumā noteikti piedalīsies.

Pasākums notiks brīvā gaisotnē, apvienojot sportiskas aktivitātes ar atpūtu. Redzēsim sacensības gan pieaugušo, gan arī bērnu un jauniešu motociklu klasēs. Dažāda būs arī mototehnika, t.sk., solo motocikli, motocikli ar 4 riteņiem (Kvadru klasēs), gan arī blakusvāģu motocikli. Notiks arī braucieni Retro klasei, t.i., motocikliem ar gaisa dzesēšanu.

Katrā no sacensību dienām „Zelta Zirgā” tiks nodrošināta arī sabiedriskā ēdināšana.

Sestdienas programmā (20. septembrī) redzēsim braucienus šādām motociklu klasēm – 85 cm3 , Kvadri 100 un Kvadri 200 cm3, Retro, Dāmas, Veterāni, Kvadri Iesācēji, B/v Gaiss, A MX2 un A MX1 klasēs. Pavisam kopā paredzēti 10 finālbraucieni.

Svētdienas programmā (21. septembrī) sportisti sacentīsies 50 cm3, 65 cm3, Iesācēju, Inter OPEN, Kvadri 50 cm3, Kvadri OPEN un b/v klasēs.

Sacensību dienas kārtība katrai dienai ir līdzīga, t.i.:
- no 7.00 reģistrācija,
- no 8.30 brīvie treniņi un kvalifikācija,
- no 12.15 finālbraucieni.

Ieejas biļešu cenas – joprojām demokrātiskas:
- pensionāriem, invalīdiem, bērniem līdz 12 g.v. bez maksas
- jauniešiem līdz 16 g.v. Ls 2,-
- pārējiem Ls 4,-
- auto stāvlaukums pie trases Ls 2,-

Uz tikšanos motocentrā „Zelta Zirgs” Ķegumā sezonas noslēguma motokrosā 20. un 21. septembrī !

Informāciju sagatavoja: sacensību organizators Baltijas Kausa Fonds