Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jēkabpilī gaidāms liels ātrums, azarts un adrenalīns

Andrejs Siliņš

Jēkabpilī gaidāms liels ātrums, azarts un adrenalīns
Uvis Slakteris
Foto: f2worldchamp.com

Rīt Jēkabpilī norisināsies Latvijas čempionāta ūdens motosportā 4 posms, kur startēs līdz šim lielākais ātrumlaivu skaits un tituliem bagātākis dalībnieku skaits, liecina Latvijas ūdens motosporta federācijas rīcībā esošā informācija.

Jēkabpils posmā startēs vairāki Latvijas izcilākie piloti, kas iepriekšējos gados ir ieguvuši godalgotas vietas starptautiskās sacensībās. Jēkabpilī redzēsim S550 laivu klasē Mārtiņu Bergholcu – 2007.gada Pasaules čempionu un 2013. gada Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju, Formulas 4S klasē Ivo Egli – 2009.gada Eiropas čempionu jauniešiem, Nikitu Lijcu -2010.gada Pasaules čempionu jauniešiem un Maksimiliānu Tučkovu – 2011.gada Pasaules čempionu jauniešiem un 2010. un 2012.gada Eiropas čempionu jauniešiem, Formulas 2 klasē Uvi Slakteri - 2012.gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas un 2013.gada Endurance Class 2 bronzas medaļas ieguvēju, O350 laivu klasē Ēriku Ķiepi-Kipgi - 2006. gada Pasaules čempionu, Mārtiņu Morozu – 2007.gada Eiropas čemiponu jauniešiem un 2011.gada F4S Pasaules čempionu.

„Esmu pateicīgs Jēkabpils pilsētas pašvaldībai un Latvijas ūdens moto sporta pilotiem, tehniskiem darbiniekim un atbalstītājiem, kas iepriekšējā gadā spējuši noorganizēt pasākumu, kas piesaista tik lielu skatītāju un profesionāļu interesi, ka šogad mūsu nacionālā čempionātā ir lielākais jaudīgo F2 laivu skaits Austrumeiropā un vairāki ārvalstu dalībnieki. Pat no tādas ūdens moto sporta lielvalsts kā Krievija, pagājušā gada trīs dalībnieku vietā, šogad jau ir pieteikušies seši, tai skaitā Eiropas un Pasaules čempioni, kas liecina, ka mūsu pieredze ir pasaulē atzīta un pārņemšanas vērta. Tāpēc šogad Jēkabpilī varam gaidīt spraigas sacensības, lielu ātrumu, adrenalīnu un azartu”, uzskata Latvijas ūdens moto sporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

Informāciju sagatavoja
LUMSF
Ieva Tauniņa