Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pieckārtējam Latvijas čempionam spīdvejā Koroļovam savainojums, citi braucēji atskatās uz Latvijas čempionātu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pieckārtējam Latvijas čempionam spīdvejā Koroļovam savainojums, citi braucēji atskatās uz Latvijas čempionātu
Andrejs Koroļovs
Foto: Jevgēnijs Jaņens, Sportacentrs.com

Neveiksmīgi Polijas 2. spīdveja līgas sacensības noslēgušās Andrejam Koroļovam, kurš vienā no braucienām sadūrās ar pretinieku, pēc kā bija spiests krist. Nekavējoties viņš tika aizvests uz slimnīcu, kur viņam tika konstatēts pleca izmežģījums. Šajā rakstā piedāvājam Jums iepazīties arī ar Latvijas atklātā čempionāta laureātu skatījumu uz aizvadītajiem mačiem svētdien.

42 gadus vecais Koroļovs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas braucējiem, kurš savas karjeras laikā pārstāvējis virkni dažādu Polijas, kā arī Daugavpils vienību "Lokomotīvi". 1991. gadā viņš pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu, šo titulu pēc tā izcīnot vēl četras reizes.

Pēdējās divas sezonas viņš pārstāv Polijas 2. līgas vienību Pilas "Polonia". Pirmdien "Polonia" ļoti aizraujošā cīņā savā trekā ar 46:44 pieveica Ravičas "Kolejarz", nostiprinoties turnīra tabulas pirmajā pozīcijā, kas ļaus pakāpties uz 1. līgu. Šīs sacensības nelabprāt atcerēsies mūsu Koroļovs, jo 13. braucienā viņš cīņā ar zviedru Andersonu krita, pēc kā vairs nebija spējīgs mačus turpināt. Slimnīcā viņam konstatēts pleca izmežģījums, tādējādi kādu laiku viņš braukt nevarēs. Četros izgājienos uz startu pirmdienas vakarā viņš nopelnīja četrus punktus.

Atgādināsim, ka vēl svētdien Koroļovs startēja Daugavpilī, Latvijas atklātajā čempionātā ieņemot 12. vietu ar sešiem punktiem. Turpinot tēmu par Latvijas čempionātu, piedāvājam Jums aizvadīto sacensību labāko braucēju komentārus.

Latvijas čempionāta laureāti pie mikrofoniem

Pirmo reizi par Latvijas junioru čempionu kļuvis Andžejs Ļebedevs, kurš atzinis, ka varēja tikt arī starp medaļniekiem pieaugušo konkurencē (4. vieta), bet pievīlis pirmais brauciens: "Prieks, ka izdevās uzvarēt starp junioriem, bet gribējās tikt uz kopējās ieskaites pjedestāla. Neizdevās tikai paša vainas dēļ. Pirms sacensībām uzlija pamatīgs lietus, tādēļ domāju, ka treks kļūs mīkstāks. Kļūdījos, tādēļ arī pirmajā braucienā paliku uz nulles. Pēc šī brauciena veicu korekcijam motociklam, kas arī deva rezultātu, bet bija jau par vēlu.

Godalgoto trijnieku iesāk divkārtējais Latvijas čempions Kjasts Podžuks: "Labas sacensības. Pats esmu vainīgs, ka netiku pie sudraba. Pēc trešās braucienu sērijas treka strādnieki pamatīgi noņēmās ar treku, tādēļ likās, ka būtu nepieciešams gaidāmajām izmaiņām pieskaņot savu moci. .Izrādījās, ka treks praktiski neizmainījās, tādēļ ceturtajā braucienā zaudēju izredzes uz sudrabu [tikai trešā vieta braucienā]. Pēc tā atgriezos pie vecajiem moča uzstādījumiem, kas ļāva pacīnīties arī ar Grigoriju Lagutu."

Joprojām par Latvijas čempionu ne reizi nav izdevies kļūt Maksimam Bogdanovam, toties viņš saņēma Dmitrija Dribinceva vārdā nosaukto balvu kā vislabāk nostartējušais latvietis: "Smagas sacīkstes. Tikai no rīta atgriezos no Vladivostokas, tādēļ man radās problēmas ar laika joslas maiņu. Brīdī, kad sākās sacensības, mans bioloģiskais pulkstenis rādīja divi naktī. Pirmajos braucienos jutos aizmidzis, bet pēc enerģētiskā dzēriena iedzeršanas jau kļuva labāk. Traumas sekas nejutu, vienkārši pats biju noguris."

Visskaļākās ovācijas no sanākušās publikas saņēma nu jau trīskārtējais Latvijas čempions Grigorijs Laguta, kuram tā bija atgriešanās Daugavpils trekā: "Nekad uz treka neklājas viegli. Arī šodien bija jāpacīnās, kaut gan nebraucu uz visiem 100 procentiem, jo vēl bija rezerves. Esmu apmierināts ar uzvaru, jo man patīk braukt šīs lieliskās publikas priekšā, kaut gan arī Čenstohovā ir laba publika."

Interesanti, ka apbalvošanas ceremonijā Lagutam tika piešķirta sudraba, bet Bogdanovam zelta medaļa, tādēļ braucējiem vēlāk nācās mainīties ar balvām.

Nākamās sacensības Latvijā paredzētas septembrī, kad tiek solīta Latvijas un Zviedrijas izlases sāncensība.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl