Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Austrālija un Zviedrija iekļūst finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Austrālija un Zviedrija iekļūst finālā
Kriss Holders
Foto: digitale

Pasaules spīdveja kausa izcīņas finālā iekļuvušas Austrālijas un Zviedrijas komandas. Ja Austrālija šodien vietu finālā nodrošināja pārliecinoši, zviedri to izrāva tikai pēdējos braucienos.

Pirms sacensībām tika prognozēts, ka par vietu finālā cīnīsies Austrālija, Dānija un Zviedrija, atvēlot Lielbritānijai pastarītes lomu. Dānijas izlasei iztrūka tās līdera Niki Pedersena, kurš pusfinālā sadursmē ar Grigoriju Lagutu, guva savainojumu.

Austrālija ātri vien izvirzījās vadībā, praktiski izslēdzot iespēju, ka šī komanda varētu netikt finālā. Diezgan negaidīti labi brauca briti, kuri ilgu laiku atradās otrajā vietā. Pārsteidzoši labs bija Lī Ričardsons. Noturēt šo otro vietu, kas garantētu vietu finālā, gan neizdevās, jo Zviedrija ar Andreasu Junsonu priekšgalā (kā džokers viņš izcīnīja sešus svarīgus punktus) spēja viņus apsteigt.

Austrālija uzvarēja pārliecinoši, iekrājot 51 punktu (Krampam 14, Holderam, Vatam un Adamsam pa 11). Otrie ar 39 punktiem palika zviedri (Junsons 16, Lindbeks 10), trešajā vietā ar 35 punktiem Lielbritānija (Ričardsons 17, Hariss 9), bet pēdējie ar 34 punktiem palika dāņi (Bjere 17 punkti).

Fināls tiks aizvadīts jau sestdien Polijas pilsētā Lešno. Tajā, neskaitot Austrāliju un Zviedriju, startēs arī Polija un Krievija. Sīkāk ar fināla dalībniekiem iepazīstināsim vēlāk.

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl