Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Gaujas kauss" trase gatavojas startam

Andrejs Siliņš

1.maijā Valmieras rajona Kocēnu pagasta "Vīteļos" notiks tradīcijām bagātākā motokrosa „Gaujas kauss” 44. starptautiskās sacensības.

Šai pat dienā ar Latvijas motosporta federācijas (LaMSF) atbalstu notiek Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā - MX b/v, MX Q 100-200, MX Q 50, MX Q Open. Motokross "Gaujas Kauss" notiks šādām klasēm: MX b/v, MX Q 100-200, MX Q 50, MX Q Open, amatieri MX1 un MX2. Sākums plkst. 12.00

Kā ziņots iepriekš Kocēnu pagastā līdz 2006.gadam atradās vecākā un tradīcijām bagātākā motosporta trase Eiropā - "Kūļu" trase. Tajā ik gadu 43 reizes norisinājās starptautiskās Latvijas moto sezonas atklāšanas sacensības „Gaujas kauss”. Diemžēl saistībā ar to, ka daļa no zemes teritorijas, kurā atradās „Kūļu” mototrase, 2006.gadā pārdota, pagājušajā gadā sacensības izpalika. Šogad tradīcija atdzimst jaunā kvalitātē - mainījušies sacensību organizatori, arī trase ir cita.

Komentējot jaunās Vīteļu trases izveidošanu SIA „KARRO” īpašnieks motosportists Ronalds Baldiņš pastāstīja: „Brīdī, kad tapa skaidrs Kūļu trases liktenis, nolēmām neatkāpties. Tāpēc jau 2007.gada janvārī Valmieras motosporta entuziastu grupa – SIA „Sīlis”, „SIA KARRO” un SIA „SATT” īpašnieki, ar citu Valmieras motosporta entuziastu atbalstu, izmantojot savu uzņēmumu resursus, pašu spēkiem uzsāka jaunas, modernākas trases izbūvi blakus „Kūļiem” esošajā īpašumā „Vīteļī”. Tā kā jaunizbūvētajai trasei bija „jānosēžas”, pagājušajā gadā sacensības rīkot nevarēja,” tā par 2007.gadā izpalikušo sacensību iemeslu paskaidroja R.Baldiņš, „Šogad pamatne ir nostiprinājusies un 1.maijā gaidāms starts”.

Otrs SIA „KARRO” īpašnieks Kaspars Kārkliņš komentējot jauno trasi pastāstīja: „Kopējais garums ir 1600 metri, ir 12 tramplīni, 14 pagriezieni, proti, apmēram 180 grādu leņķi ir divi, savukārt 90 grādu leņķī četri pagriezieni. Trasē ir tā saucamais mīkstais smilts, grants segums. Salīdzinot ar Kūļu trasi, Vītelos tā ir daudz labāka un atbilstošāka mūsdienu prasībām. Diemžēl skatītājiem pilna trases panorāma nebūs pieejama, jo tresei ir C burta skats, pa vidu trasei atrodas Vīteļu māja, bet tomēr no viena skatu punkta varēs redzēt vismaz četrus līdz piecus tramplīnus”.