Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" jaunā sezona iesākas ar čempiona uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" jaunā sezona iesākas ar čempiona uzvaru
Foto: Openkart.lv

Otrdienas, 14. marta, vakarpusē "XL Rīga" kartinga namā sākās amatieru kartinga kustības Openkart 17. sezona. Sākās tā ar Attīstības līgas posmu, kas notika pirmo reizi kopš 2020. gada jūnija beigām.

Openkart sezonu ar relatīvi pārliecinošu uzvaru iesāka seškārtējais čempions Andrejs Laipnieks, kurš sacīkstē ar tā saucamo kausa izcīņas formātu bija ātrākais ar pieciem no sešiem kartiem. Otrā vieta viņa sīvākajam sāncensim starpsezonā Ruslanam Dzenim, kurš bija ātrākais ar vienu no kartiem, kas kļuva par visas sacīktes ātrāko apļa laiku, savukārt trešo vietu burtiski izrāva juniors Edgars Lielgalvis. Negaidīti, bet šī kļuva par visapmeklētāko Attīstības līgas sacīksti tās pastāvēšanas vēsturē ar 38 dalībniekiem, no tiem četri juniori, četras dāmas un četri starptautiskie braucēji no Lietuvas, Brazīlijas un Ukrainas.

Ja par uzvaru savas attiecības trasē kārtoja Andrejs un Ruslans par ko nevienam īsti nebija pat šaubu., tad cīņa par trešo vietu izvērtās daudz negaidīgāka un aizraujošāka. Tajā iesaistījās 2022. gada kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Edgars Sproģis, kurš starp citu janvāra sākumā finišēja otrais Openkart Ceļojošā kausa izcīņā. Otrs bija viens no šīs sezonas galvenajiem gada debitanta pretendentiem - Aleksandrs Špatcs un trešais pašmāju SWS Junior Cup Latvijas nacionālā ranga pašreizējais līderis Edgars Lielgalvis. Ne pirmo reizi uzrādot fantastisku noslēdzošo braucienu, par mata tiesu savu pirmo Openkart sacensību pjedestālu burtiski izrāva Edgars Lielgalvis, tikai par 0,053 sekundēm sešu braucienu summā pārspējot Sproģi, kas tikai par 0,002 sekundēm bija priekšā Špatcam.

Kaut kur starp viņiem un septītajā vietā esošo Viljamu Plešu bija trīskārtējais Openkart vicečempions Dāvis Zalmans, bet atlikušās vietas labākajā desmitniekā savā starpā ciešā cīņa sadalīja Viljams, sekundes desmitdaļu aiz viņa Andris Lielgalvis, 0,073 aiz viņa Kaspars Ritums un vēl 0,027 Matīss Valujevs.

Laipnieks bija labākais ar pieciem kartiem un vienreiz bija trešais, Ruslans ar vienu bija ātrākais, diviem otrais, bet ar pārējiem trim ārpus pirmā trijnieka. Edžam divas trešās vietas Sproģim viena otrā un divas trešās. Otrā un trešā Špatcam un pa vienai otrajai Zalmanam un Ritumam.

No dāmām labākā ar 22. vietu Līga Spīķe, kura, starp citu, ir ieguvusi ceļazīmi uz SWS Pasaules finālu jūlijā Slovākijā Ladies Sprint Cup kategorijā. Sprint Cup Latviju pārstāvēs kā tas jau ierasts Laipnieks un Zalmans, bet pēc ilgāka laika junioru kategorijā būs kam just līdzi un tas ir Kristaps Tenis. Junioriem šajā sacīkstē labākais, protams, Edgars Lielgalvis. Ļoti jāuzteic arī pārējie jaunie braucēji - vienmēr kaujinieciskā 2011. gada Openkart čempiona Zinta Granberga meita Otīlija Grandberga 26. vietā, bet pavisam jaunie braucēji, kas vēl tikko brauca Junior Kids - Rodrigo Kākers 31. un Klāvs Hāns 36. No starptautiskajiem braucējiem, protams, augstākā vieta - 13. Aurēlijam Skromovam no Lietuvas, uzreiz aiz viņa brazīlis Tjiagu Karvalju un pirmo divdemitnieku noslēdza ukrainis Aleks Zemiks. Lietuvietis Gerards Pranaitis 24. vietā.

Sproģim tā bija 20 Attīstības līgas sacīkste, visvairāk ir Kristapam Ķilkutam, kurš to palielināja līdz 27 tagad. Jubilejas 10. arī Laipniekam, kuram sestā uzvara un astotais pjedestāls, bet Ruslanam un Edžam pirmais pjedestāls.

Pēc nedēļas, 21. martā, "XL Rīga" kartinga namā sāksies Openkart čempionāts.

Rezultāti:

VietaBraucējsRezultāts
1.Andrejs Laipnieks3:24.677
2.Ruslans Dzenis+1.341
3.Edgars Lielgalvis+2.177
4.Edgars Sproģis+2.230
5.Aleksandrs Špatcs+2.232
6.Dāvis Zalmans+2.816
7.Viljams Plešs+3.463
8.Andris Lielgalvis+3.567
9.Kaspars Ritums+3.640
10.Matīss Valujevs+3.667

Pilni rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības