Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanim devītā vieta F-4 Itālijas čempionāta posma pirmajā braucienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Štolcermanim devītā vieta F-4 Itālijas čempionāta posma pirmajā braucienā
Tomass Štolcermanis. Foto: Prema

LETA. Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis sestdien Vallelungas trasē "Formula 4" (F-4) Itālijas čempionāta trešā posma pirmajā braucienā izcīnīja devīto vietu.

17 gadus vecais "Prema" komandas pilots Štolcermanis startēja no sestās rindas un turējās otrā desmita sākumā. Sacīksti pārtraucot vairākām avārijām, pirmais brauciens noslēdzās zem sarkanā karoga.

Pirmajā braucienā uzvarēja Štolcermaņa komandas biedrs Lielbritānijas pilots Fredijs Sleiters, otrais bija austrālietis Džeks Bītons ("US Racing"), bet trešais - japānis Hiju Jamakoši ("Van Amersfoort"). Štolcermanis bija pirmais starp debitantiem.

Pirms tam kvalifikācijas braucienos Štolcermanis izcīnīja 11. un ceturto vietu.

Pārējie divi sacīkšu braucieni notiks svētdien. Sacensību tiešraide paredzēta "YouTube" kanālā "Italian F4 Championship | Euro 4 Championship".

Pēc diviem posmiem kopvērtējumā Štolcermanis ir desmitais, bet debitantu ieskaitē viņš atrodas līderpozīcijā.

Februārī Štolcermanis "Prema" vienības sastāvā startēja "F-4 UAE" čempionāta Abū Dabī un Dubaijas posmos.

Itālijas F-4 čempionātā šosezon ir paredzēti septiņi posmi. Šīs meistarsacīkstes ir bijušas starpposms ceļā uz Pirmo formulu (F-1) tādiem autosportistiem kā Lensam Strolam, Lendo Norisam, Mikam Šūmaheram un Guaņju Džou.

     [+] [-]

, 2024-06-15 23:42, pirms 6 dienām
Reno Franko saņēma 10 sekunžu sodu, kā rezultātā Tomasam 8.vieta. Tomasam neveiksmīg sākums, startā zaudēja dažas vietas, drīz atkrita uz 18.vietu pēc izbraukšanas ārpus trases. Bet citu pilotu sadursmju dēļ pakāpās punktos. Pavisam 3x drosības mašīna izbrauca trasē. Pirmajā avarēja Enco Jei pēc sadursmes ar Tomasu. No vienīgā skatītājiem pieejamā rakursa izskatījās, ka Tomass būtu vairāk vainīgs. Bet paveicās, arī, ka nebija būtisku bojājumu formulai.
Aizstāvejās labi, trasē laikam nevienu neapdzina, bet īsa tā cīņa dēļ avārijām un drošības mašīnām