Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Brāļi Buši svin dubultuzvaru Mičiganā

Juris Miņins
Juris Miņins

Brāļi Buši svin dubultuzvaru Mičiganā
Kurts Bušs
Foto: AP/Scanpix

Kurts Bušs izmantoja savu iespēju, kas radās lietus dēļ, un uzvarēja Mičiganā notiekošajās NASCAR "Sprint Cup" sacensībās, svinot savu otro uzvaru šajā sezonā un trešo – šajā trasē. Viņa brālis, Kails, šajā trasē triumfēja dienu iepriekš, "Xfinity Series" sacīkstēs.

Lai raksturotu šī gada "Quickie Loans 400" sacīkstes Mičiganas trasē, pietiek ar vienu vārdu – "lietus". Tieši lietus, nevis savstarpējā cīņa, bija tas, kas arī noteica uzvarētāju šī gada posmā, jo sacīkstes tā arī netika pabeigtas un vietas, pēc vairākiem brīdinājumiem un apturētām sacīkstēm (kā arī dēļ tuvojošās tumsas), sadalīja pēc ieņemtajām pozīcijām 62 apļus pirms sacīkšu beigām.

Tas bija ļoti izdevīgi Kurtam Bušam, kurš tobrīd atradās braucēju grupas galvgalī, tādējādi viņš tika pie savas otrās uzvaras šajā sezonā. Otrajā vietā ierindojās Deils Ernhards juniors, bet trešais palika vēl viens juniors – Martins Truekss, kurš svinēja uzvaru iepriekšējā posmā.

Interesanti, ka pēc šī posma Kurts Bušs ieņem trešo vietu braucēju kopvērtējumā, bet Martins Truekss juniors – ceturto, tajā pašā laikā abi kopvērtējuma līderi, Džimijs Džonsons un Mets Kensets šo "Sprint Cup" posmu aizvadīja ne pārāk veiksmīgi, jo abi ieņēma vietas otrajā un trešajā desmitā, attiecīgi, 19. un 29., taču ar to bija gana, lai Džonsons būtu pirmais, bet Kensets nenoslīdētu zemāk par otro pozīciju.

Tāpat var pieminēt, ka posma uzvarētāja Kurta Buša brālis, Kails Bušs, sacensību noslēguma protokolā ieņēma pēdējo vietu, jo bija pirmais, kurš izstājās. Tomēr, viņam nebija pamata būt ļoti noskumušam, jo dienu iepriekš, "Xfinity series" posmā tieši Kails bija tas, kurš finiša līniju šķēsoja pirmais, aiz sevis atstājot Čeisu Eliotu un Kailu Larsenu.

Savukārt "Camping World Truck Series" posmā, kurš notika jau citā trasē, Getvejas starptautiskajā trekā, uzvaru svinēja Kols Kasters.

Izmantotie resursi:
NASCAR Drivers, Standings & News : NASCAR...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports