Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blušs uzvar arī RDS trešajā posmā

Jānis Pārums

12. maijā Maskavā notika RDS (Russian Drift Series) 3. posms, kurā piedalījās arī HGK komanda ar drifta pilotu Kristapu Blušu. Šis bija jau otrais posms Krievijā uz kuru devās komanda, un jau otrā uzvara, kuru viņi pārveda mājās.

Uz šo posmu bija pieteikušies 35 sportisti, no kuriem tikai 25 kvalificējās sacensībām, kas bija maksimāli pieļaujamais dalībnieku skaits un ņemot vērā šo apstākli, tehniskā komisija un kvalificēšanās bija stingra – rezultātā iespēju piedalīties sacensībās ieguva Krievijas spēcīgākie, kā arī Latvijas sportists Kristaps Blušs, kurš šoreiz kvalifikācijā uzrādīja 2. labāko rezultātu.

Ātra un ekskluzīva ielas trase tieši pretim galvenajai Krievijas drošības dienesta ēkai, skatītājiem Krievijas svētkos sagādāja īstu baudījumu, sportistiem tai pat laikā reālos ielas apstākļos ar dažādiem slīpumiem, ļaujot sajust īsto ielas drifta garšu un adrenalīnu.

Arī šoreiz viens no sacensību favorītiem bija Krievijas pārstāvis Šiks, kuram šīs bija otrās sacensības pēc kārtas, kurās jau astotdaļfināla tandēmu braucienos nācās stāties pretī Latvijas sportistam, un kārtīgā cīņā skatītāju ovācijām skanot, cienījami atdot uzvaru Kristapam Blušam, kas arī šoreiz izrādījās visspēcīgākais braucējs.

Sacensību video

Informāciju sagatavoja:
HGK