Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas jaunie piloti gatavi rallijsprintam "Ķekava"

Lielbritānijas jaunie piloti gatavi rallijsprintam "Ķekava"
Ar šo Toma Keiva automašīnu šogad brauks
Toms Klarks
Foto: www.iauto.lv

Jau šajā nedēļas nogalē tiks dots starts rallijsprintam ''Ķekava'', kurā šogad piedalīsies trīs Lielbritānijas sportisti – jau Latvijā zināmais Toms Keivs, 15 gadus jaunais Konors Flins un 14 gadīgais Toms Klarks.

Keivam šogad šī Latvijā būs jau otrā rallija sezona, kamēr pārējiem diviem pilotiem tās būs pirmās rallija sacensības. Žurnālā ''Autosport'', kas tiek izdots Lielbritānijā un ir viens no ietekmīgākajiem izdevumiem šajā nozarē, pagājušajā gadā bija raksts, kur britu žurnālists Deivids Evans veica interviju ar Tomu Keivu, kurš tad gatavojas savai pirmajai sezonai. 2006.gadā jaunais pilots meklēja valsti, kurā viņš varētu braukt rallijā. Lielbritānijā to darīt tik agrā vecumā nedrīkst, tāpēc tika meklēta cita valsts.

Tika izsūtīti vairāki pieteikumi, taču pozitīvu atbildi no vairāk kā desmit valstīm sniedza tikai Latvijas Automobiļu Federācija. "Pēc divām dienām saņēmu atbildi no Latvijas Automobiļu Federācijas, ka šāda iespēja pastāv, bet pirms tam ir jāiesniedz visa nepieciešamā dokumentācija, kas apliecinātu Toma braukšanas prasmes. Federācijas atsaucība un izpratne ir vienkārši apbrīnojama,'' pagājušā gadā stāstīja Keiva stūrmanis Džemma Praisa. "Ikviens piecpadsmitgadīgs jaunietis, kas vēlas piedalīties autosporta sacensībās Lielbritānijā, par to var aizmirst, jo tas nav atļauts."

Kā uzskata rallija eksperti, tad šī sadarbība ar Lielbritānijas pilotiem un tās federāciju deva zaļo gaismu tam, ka LMT Latvijas rallija čempionāts tagad nonāca 15 miljonu kabeļtelevīzijas abonementu lielas auditorijas priekšā, kur tagad Latvijas rallija čempionāta posmi tiek translēti Francijas kanālā ''Motors TV''.

Ne velti tagad Latvijas vārds Lielbritānijas rallijā vairs nav svešs, par ko arī liecina mūsu perspektīvā pilota Jāņa Kārkliņa stūrmanis Jāņa Krastiņa dzirdētais. "Man bija jādodas uz Lielbritāniju, kur bija jānokārto šādas tādas darīšanas. Man pajautāja, no kurienes es esmu. Pateicu, ka no Latvijas un uzreiz atskanēja atbilde – ā, tu esi no tās valsts, kur mūsu jaunajiem pilotiem ļauj braukt,'' atceras Krastiņš.

"Piedalīties rallija sacensībās Latvijā ir viens no maniem sapņiem, kas ir piepildījies," iesāk 15 gadus vecais Flins. "Nevaru sagaidīt, kad varēšu pa mežu braukt lielās sānslīdes. Esmu ļoti sajūsmināts, taču nedaudz uztraucies. Uztraucos par stenogrammu."

"Esmu sajūsmināts par iespēju, ka varu doties uz Latviju," saka 14 gadus vecais Klarks. "Šī būs pirmā reize, kad būs jādara tik daudz lietu. Neesmu nekad lidojis, bijis citā valstī, braucis rallijā, izmantojis stenogrammu, tāpēc tā man būs liela pieredze. Mans sapnis ir piepildījies."

Tikmēr jau pieredzi guvušais Toms Keivs šo ralliju izmantos kā sagatavošanos pirms gaidāmā Talsu rallija. "Uz Ķekavas ralliju raugos ar lielu optimismu," saka Keivs. "Neesmu braucis kopš pagājušā gada oktobra, jo man bija elkoņu savainojums. Šis rallijs man būs kā iesildīšanās, pirms Talsu rallija. Protams, palīdzēšu Klarkam un Flinam. Uzskatu, ka šīs būs lieliskas brīvdienas junioru rallijam."

Flina rīcībā būs ''Volkswagen Mk2 Golf GTi'' automašīna, Klarkam būs pagājušā gada Keiva "MG ZR'' automašīna, bet pats Keivs brauks ar N grupas ''Ford Fiesta ST''.

Izmantotie resursi:
eurosport.com
iauto.lv
crash.net

  +4 [+] [-]

, 2008-04-15 21:40, pirms 16 gadiem
vēl jau pa pareizo ceļa pusi arī jāiemācās braukt

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 21:40, pirms 16 gadiem
laba publikacija ari arpus Latvijas!!!!

     [+] [-]

, 2008-04-15 21:41, pirms 16 gadiem
Nu ta' jau cheers, mates!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 21:41, pirms 16 gadiem
"Pateicu, ka no Latvijas un uzreiz atskanēja atbildē – ā, tu esi no tās valsts, kur mūsu jaunajiem pilotiem ļauj braukt"

O jā, pie velna ar Zeme, kas dzied un citiem saukļiem Nekāds Welcome to My Country

  -2 [+] [-]

, 2008-04-15 21:50, pirms 16 gadiem
psc, rodas jautājums, kāpēc tas tiek atļauts Latvijā, ja piedalīties koplietošanas ceļu satiksmē atļauts tikai no 16 gadiem esot Mācību braukšanas atļaujai un pieaugušajam blakus.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 21:53, pirms 16 gadiem
Kuš, nesprēga wildwood Mēs tā popularizējam valsti! Tagad katrs pumpainais britu tīnis zina, kur braukt, ja gribēs 14 g.v. pa ceļiem paālēties.

  +3 [+] [-]

, 2008-04-15 22:05, pirms 16 gadiem
wilwood rakstīja: psc, rodas jautājums, kāpēc tas tiek atļauts Latvijā, ja piedalīties koplietošanas ceļu satiksmē atļauts tikai no 16 gadiem esot Mācību braukšanas atļaujai un pieaugušajam blakus.

Cik zinu, tad viņi tikai pa trasi vālē, bet līdz ko viņi pabeidz ātrumposmu, tā stūrmanis sēžas pie stūres un brauc tālāk.

  +3 [+] [-]

, 2008-04-15 22:27, pirms 16 gadiem
diletanti...viss ir kartibaa ar musu noteikumiem,un vinji brauc tikai dopus,peec tam rapjas araa un sezas blakus...ja nebuutu mums sadas pielaides braukt sacensibas tik jauniem...juss zinaatu tad taadu uzvardu kaa Karklins un veel citi.......skaidrs ka nee.....taa kaa nav ko te umniciit...

  -1 [+] [-]

, 2008-04-16 09:17, pirms 16 gadiem
japiekrīt avoc, ka ja pie mums nebūtu šadi noteikumi, tad visu jaunais varonis Kārkliņš līdz 18 gadu vecumam sēdētu skolas solā un rallija mašīna degunu nebāstu iekšā...