Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Fastlap'' kartingu sacensību 9. posmā jauni līderi un sīvas cīņas līdz pat pēdējam braucienam

''Fastlap'' kartingu sacensību 9. posmā jauni līderi un sīvas cīņas līdz pat pēdējam braucienam
Foto:
www.funkart.lv

Ceturtdien, 11. februārī, kartinga hallē Ātruma cilts norisinājās ''Fastlap Kart'' devītais posms (no 13), kurš bija arī pirmais no diviem ieskaites posmiem papildus izsludinātajai čempionāta balvai.

Sadarbībā ar Baltie Racing Academy, visiem 9. un 10. posma dalībniekiem tiek dota iespēja cīnīties par atlaidi 300 EUR apmērā dalībai Baltie Racing Academy komandas sastāvā 333 ziemas kausa 5. posmam, kurā tiks izmantots autosportam sagatavota priekšpiedziņas automašīna Seat Leon. Tāpat dalībnieks gan treniņos, gan sacensībās saņems profesionālu apmācību no vadošajiem autosportistiem savās disciplīnās – Reiņa Nitiša un Jāņa Vanka. Kopējās sacensību un treniņu izmaksas ir EUR 600, līdz ar to dalībnieks, kurš iegūs šo balvu, būs jāveic līdzfinansējums EUR 300 apmērā.

Uz sacensībām bija ieradušies 21 dalībnieks, no kuriem trīs bija čempionāta debitanti,tai skaitā viena daiļā dzimuma pārstāve – Elīza Vectirāne.

Pirmajā iebraucienā, kad kartingi un trase bija visaukstākā, pārliecinoši visātrāko apļa laiku (22.27) uzrādīja Juris Eklons, kurš par 0.2 sekundēm apsteidza Juriju Fedorenko (22.47), bet trešo vietu ieguva 7. posma uzvarētājs Dzintars Raits (22.54). No debitantiem ātrākais bija Eduards Kušels, kurš uzrādīja 12. ātrāko apli (23.06).

Otrajā iebraucienā joprojām ātrs bija Jurijs Fedorenko, kurš šoreiz uzrādīja jau ātrāko apļa laiku (22.16). Savukārt, otro ātrāko apli (22.27) spēja uzrādīt Toms Sakalausks, kurš izlaida iepriekšējos divus čempionāta posmus, bet trešo vietu braucienā ieguva čempionāta kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks Andrejs Baigozins (22.30). Čempionāta līderis Sandis Eislers spēja braukt tikai desmitās vietas līmenī (22.93), jāpiebilst gan, braucot ar dienas lēnāko kartu. No debitantiem šoreiz ātrākais bija Artūrs Paušus (23.48), uzlabojot savu ātrāko apļa laiku vairāk kā par sekundi (1.10). Pēc 2 iebraucieniem pārliecinošā vadībā bija Jurijs Fedorenko (76 punkti), otrais Juris Eklons (69), kurš otrajā braucienā uzrādīja 6. ātrāko apļa laiku (22.44), savukārt, trešais Andrejs Baigozins (62).

Trešajā iebraucienā “izšāva” Reinis Melngailis ar ātrāko apļa laiku 22.17 sekundes, tikai vienu sekundes simtdaļu lēnāk nobrauca Viesturs Ozols (22.18), bet trešais atkal finišēja Dzintars Raits (22.22), braucot ar kartu Nr. 2. Kopējie laiki sāka uzlaboties, jo jau lielākā daļa dalībnieku (13) brauca 22 sekundēs. No debitantiem atkal ātrāks bija Artūrs Paušus (23.28), uzlabojot savu ātrāko apļa laiku vēl pa 2 desmitdaļām. Pēc 3 iebraucieniem vadībā izvirzījās Reinis Melngailis (99), bet tikpat daudz punktu arī Jurijam Fedorenko, kuram bija tikai par 0.05 sekundēm lēnāks vidējais ātrāko apļu laiks, bet joprojām viņam piederēja sacensību rekords (22.16), kuru viņš uzrādīja iepriekšējā iebraucienā. Jurijs trešajā iebraucienā uzrādīja tikai 12. ātrāko apļa laiku (22.75). Uz trešo vietu kopvērtējumā nokritās Juris Eklons (98), kurš no abiem līderiem atpalika tikai par 1 punktu. Savukārt, Andrejs Baigozins, kurš braucienā finišēja tikai desmitais (22.65), no trešās vietas nokritās uz septīto vietu.

Ceturtajā braucienā beidzot atzīmējās pašreizējais čempions Sandis Eislers, pietuvojoties 21 sekunžu robežai (22.05). Viņa rezultāts uz to brīdi kļuva par dienas labāko apļa laiku. Arī šajā iebraucienā otrais finišēja Viesturs Ozols (22.19), bet ātrums nepazuda Jurijam Fedorenko, kurš uzrādīja trešo ātrāko apļa laiku (22.25). No debitantiem joprojām ātrākais bija Artūrs Paušus (23.00), uzlabojot savu laiku vēl par gandrīz 3 desmitdaļām. Pēc četriem iebraucieniem, lielisku sniegumu demonstrējušais Jurijs Fedorenko, atkal nonāca vadībā (132), tāpat uz otro vietu atgriezās Juris Eklons (129), kurš ceturtajā iebraucienā finišēja ceturtais (22.27). No piektās uz trešo vietu pacēlās Viesturs Ozols (128), kurš abus iepriekšējos braucienus nobrauca ļoti ātri un gandrīz ar identisku rezultātu (22.18 un 22.19). Savukārt, iepriekšējais līderis Reinis Melngailis nokritās uz ceturto vietu, lai gan tikai 2 punktus aiz pjedestāla.

Piektajā iebraucienā beidzot trijniekā parādījās arī čempionāta kopvērtējuma 2. vietas ieguvējs Kaspars Zuģickis, pie tam diezgan pārliecinoši ar dienas labāko laiku 21.77, kurš bija arī vienīgais 21 sekundes robežās. Otru ātrāko apļa laiku (22.06) uzrādīja smagsvars Kārlis Priedītis, kurš sacensību beigās izrādījās trešais ātrākais apļa laiks. Savukārt, trijniekā atkal atzīmējās Reinis Melngailis ar iebrauciena trešo ātrāko apļa laiku (22.11). Jāpiebilst, ka visi trīs brauca ar gokartu Nr. 8, laikam tas bija sasniedzis savu dienas optimālo formu. Šajā braucienā trīs dalībnieki (Toms Sakalausks, Jurijs Fedorenko un Kaspars Cikmačs) uzrādīja identisku apļa laiku (22.52), dalot 6. vietu.

Saskaitot visu braucienu punktus kopā, otrai un trešajai vietai punktu skaits bija vienāds, bet Jurim Eklonam vidējais ātrāko apļu laiks bija par 0.03 (!) sekundēm lēnāks nekā Reinim Melngailim, kā rezultātā viņš trešo reizi pēc kārtas kāpa uz pjedestāla 3. pakāpiena. Savukārt, Reinis sasniedza savu čempionāta augstāko vietu posmā, ierindojoties 2. vietā. Arī pirmās vietas ieguvējs Jurijs Fedorenko pirmo reizi kāpa uz augstākā pjedestāla pakāpiena, apsteidzot 2. un 3. vietas ieguvējus tikai par 2 punktiem. Bet čempionāta līderim Sandim Eisleram šis posms izvērtās diezgan neveiksmīgs, kā rezultātā tikai 7. vieta. No debitantiem visveiksmīgākais izrādījās Artūrs Paušus, kurš ierindojās 17. vietā.

Čempionāta kopvērtējumā vislielākais “leciens” padevās Dāvim Kristiānam Paušusam, kurš pacēlās par 10 vietām (no 38. uz 28.). Savukārt pirmajā desmitniekā, pateicoties lieliskai sacīkstei, vislielāko kāpumu (+5 vietas) veica Jurijs Fedorenko, paceļoties no 10. vietas uz piekto. Jurijs tagad arī ir galvenais favorīts uz čempionāta papildbalvu – atlaidi 300 EUR apmērā dalībai Baltie Racing Academy komandas sastāvā 333 ziemas kausa 5. posmam. Kurš iegūs šo balvu, tas noskaidrosies jau nākamajā posmā 25. februārī kartinga hallē Preses nams, kurā, visticamāk, tiks izveidota jauna trases konfigurācija.

Vēlamies arī atgādināt, ka superfinālā, kas norisināsies 19. aprīlī kartinga hallē Ātruma cilts, piedalīsies 12 dalībnieki, no kuriem būs 10 labākie čempionāta dalībnieki, bet par pārējām 2 ceļazīmēm varēs cīnīties tie dalībnieki, kuri būs nobraukuši vismaz 5 čempionāta posmus.

Izmantotie resursi:
FunKart – Amatieru kartings