Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Baumanis kļuvis par Igaunijas ralljikrosa čempionu

Jānis Baumanis kļuvis par Igaunijas ralljikrosa čempionu
Jānis Baumanis (#66)
Foto: Rihards Baumanis

Aizvadītajā sestdienā Elvas trasē Igaunijā norisinājās kaimiņvalsts rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Piekto vietu tajā izcīnīja latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis, taču ar sešos posmos izcīnītām četrām uzvarām un sezonas gaitā iekrāto punktu bagāžu bija pietiekami, lai svinētu uzvaru kopvērtējumā un virs galvas celtu čempiona kausu.

Igaunijas čempionāta noslēdzošajā, sestajā posmā startēja visi sīvākie konkurenti un šoreiz savus spēkus ar Supercar klases auto izmēģināja arī Eiropas čempionāta S1600 klases braucējs Janno Ligurs, ar kuru Jānim varēja izvērsties interesanta spēkošanās, taču tā izpalika mašīnas tehnisko defektu dēļ.

“Pirms Elvas posma mans pārsvars pār otro vietu bija 20 punkti un 21 punkts pār trešo vietu, tā kā viss vēl varēja mainīties. Man būtībā bija svarīgi iziet uz startu un kvalifikācijas nobraukt labāko trijniekā. Tas man arī izdevās, spītējot tehniskajām ķibelēm, ko komandai tā arī nevarēja atrisināt. Būtībā pēc trešās kvalifikācijas man jau bija skaidrs, ka esmu izcīnījis Igaunijas čempiona titulu, taču tobrīd par to nedomāju. Prātā bija tikai domas par cīņām finālā,” stāsta Jānis Baumanis, kurš Igaunijas čempionātā startē ar Reinsalu Sport sagatavotu Ford Fiesta.

Lai vai kā, kvalifikācijas braucienos latviešu rallijkrosists parādīja, ka var itin ātri braukt bez stūres pastiprinātāja un ar starpasu sajūga defektu, kura dēļ pēc rokas bremzes pavilkšanas auto uz brīdi paliek tikai ar priekšpiedziņu. Papildus tam visam, fināla braucienā Jāņa auto paliekot bez vienas riepas, izredžu cīnīties par uzvaru šajā posmā vairs nebija. Bet, kā jau minējām, šajā sezonā iekrātie punkti un četras uzvaras Jānim nodrošināja kopvērtējuma pirmo pozīciju.

“Finālā man sanāca labs starts, bet jau trešajā pagriezienā pilnībā nobortējās kreisais priekšējais ritenis un auto kļuva nevadāms. Sacensība līdz ar to bija galā. Bet čempiona tituls ir izcīnīts, četros no sešiem posmiem esmu kāpis uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un būtiski arī tas, ka šis man ir pirmais tituls ar salona klases mašīnām. Tas ir svarīgs sasniegums man, ja raugos uz nākamo gadu, kad ceru atrast kādu labu komandu, kuras sastāvā startēt pasaules čempionātā Supercar klasē,” - tā Jānis.

Kā zināms, Jānis Baumanis šogad aizvada pilnu sezonu Eiropas čempionāta S1600 klasē. Latviešu sportists šobrīd ir kopvērtējuma līderis, dāni Ulriku Linnemanu apsteidzot par 9 punktiem. Trešajā vietā esošajam ungāram Kristiānam Žābo ir vēl par 15 punktiem mazāk.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport