Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Speedcar Series" čempiona tituls Herbertam

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Speedcar Series" čempiona tituls Herbertam
Džonijs Herberts – "Speedcar Series"
pirmais čempions
Foto: Dž. M. D'Alberto

Pērnās nedēļas nogalē noslēgusies pirmā "Speedcar Series" sezona. Tās finišs notika Apvienotajos Arābu Emirātos, "Dubai Autodrome" trasē. Abos braucienos uzvaras izcīnīja kādreizējais F-1 braucējs, brits Džonijs Herberts, nodrošinot sev čempiona titulu.

Kopumā šajā sezonā tika aizvadīti pieci sacensību posmi, un katrā no tiem dalībnieki veica divus braucienus. Bez Herberta šajās sacensībās startēja vēl vairāki F-1 aprindās savulaik pazīstami autosportisti, kā Žaks Vilnēvs, Žans Alezī, Haincs Haralds Frencens, Džanni Morbidelli, Ukio Katajama u.c.

Herberts, kurš līdz ar 2000. gada sezonas beigām pielika punktu savai karjerai F-1 (kopumā 12 sezonu laikā Herberts piedalījās 165 posmos, izcīnot trīs uzvaras – aut.), pēcāk ar labiem panākumiem startēja dažādos sporta mašīnu čempionātos. 2004. gadā kopā ar Džeimiju Deivīsu izcīnīts čempionu tituls "Le Mans Series" sacensību seriālā. Vēlāk Herberts kļuva par "Midland F1" komandas sporta direktoru, taču pēc komandas pārdošanas "Spyker" savu amatu zaudēja. Pēc tam Herberts atkal pievērsās savai autobraucēja karjerai, un, kā redzams, savu potenciālu viņš nebūt nav izsmēlis.

"Speedcar Series" čempionāta noslēgumā Džonijam Herbertam bija vienāds punktu skaits ar franču autosportistu Davidu Terjēnu, taču čempionu laurus britam nodrošināja vairāk izcīnīto uzvaru skaits.

"Neticami!" pēc uzvaras Dubajā teica Herberts. "Es zināju, ka man abos braucienos jāizcīna uzvara, taču arī sapratu, ka tas būs grūts uzdevums. Es izmantoju katru iespēju, kas man bija."

Vakar (13. martā) turpat Apvienotajos Arābu Emirātos sekoja arī sezonas noslēguma ceremonija, kurā tika godināts čempions, kā arī pasniegtas balvas sponsoriem un citiem braucējiem dažādās nominācijās. Tā, piemēram, par iespaidīgāko avāriju balvu saņēma Žans Alezī, savukārt Hašers al Maktums un Nikolass Navarro tika atzīti par labākajiem jaunajiem braucējiem, bet zviedrs Stefans Johansons tika pie sezonas neveiksminieka titula. Čempions Džonijs Herberts vēl saņēma arī balvu par pārdrošāku manevru, Sepangas (Malaizija) trasē apdzenot Žanu Alezī.

Nākamā "Speedcar Series" sezonai starts tiks dots šī gada otrajā pusē.

"Speedcar Series" noslēguma kopvērtējums.

Vieta Sportists Valsts Punkti
1. Džonijs Herberts GBR 45
2. Davids Terjēns FRA 45
3. Uve Alcens GER 42
4. Žans Alezī FRA 40
5. Džanni Morbidelli ITA 33
...

Izmantotie resursi:
www.speedcarseries.com

     [+] [-]

, 2008-04-14 19:57, pirms 16 gadiem
Jā aizrautīga cīņa bija!

     [+] [-]

, 2008-04-14 20:03, pirms 16 gadiem
interesants, tas speedcars
visas vecās zvaigznes salasās kopā un mēģina braukt kādās ļoti attālās nascar veida sacīkstēs

     [+] [-]

, 2008-04-14 20:08, pirms 16 gadiem
interesanti

  -1 [+] [-]

, 2008-04-14 21:08, pirms 16 gadiem
Divas no tām leģendām pirmo reizi dzirdu... laikam par jaunu nedaudz esmu! Bet ja kāds varētu pastāstīt par viņu panākumiem, labprāt uzklausītu!