Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Valseki: "Mana alga "Lotus" komandā bija tik liela kā viesmīlim"

Juris Grīns
Juris Grīns

Valseki: "Mana alga "Lotus" komandā bija tik liela kā viesmīlim"
Davide Valseki
Foto: ITAR-TASS

Līdzšinējais "Lotus" komandas testpilots Davide Valseki atzīst, ka ir spiests pārtraukt sapņot par tikšanu F1 čempionātā un atklāj neglaimojošus faktus par viņa līdzšinējo kontraktu.

2012. gadā Valseki kļuva par GP2 čempionu un aizvadītās divas sezonas bija arī F1 komandas "Lotus" testpilots. Viņam bija lieliska iespēja debitēt sacensībās, kad 2013. gada nogalē Kimi Raikonens nolēma nepiedalīties pēdējos divos posmos, taču komanda nolēma uz starta sūtīt Heiki Kovalainenu, tādā veidā sadusmojot Valseki. Kopš tā laika viņa un komandas attiecības kļuva tikai sliktākas.

"Man šķita, ka mans gribasspēks gūs virsroku un tādēļ iespēju dos man, nevis somam, kurš atrodas savas karjeras norietā," intervijā f1passion.it stāsta 26 gadus vecais Valseki. "Tagad man visticamāk būs jāpamet Formula 1, jo ietekmīgi piloti, piemēram, meksikāņi un venecuēlieši, ar savu naudu izstumj citus no šī tirgus. Es nekad neesmu slēpis savu vēlmi startēt "IndyCar"!"

Valeki nesen jau devās uz ASV, lai piedalītos "Indy Lights" testos. Šis, kā zināms, ir "IndyCar" attīstības čempionāts.

Savukārt par savu kontraktu ar "Lotus" komandu viņš atklāj dažas detaļas.

"Ja paskatamies manā līgumā, tad mana alga bija pielīdzināma viesmīlim," viņš neslēpj. "Un to pašu viņi man vēl nav samaksājuši. Tomēr, esmu pārliecināts, ka viņi to izdarīt tiklīdz spēs atļauties. Viņi vienmēr pret mani ir attiekušies labi. Esmu pateicīgs, ka viņi tieši mani izvēlējās par testpilotu, neprasot par to neko pretī. Es nedrīkstu sūdzēties. Pamēģiniet atrast F1 testpilota darbu, nesamaksājot par to nevienu eiro! Un mēs runājam par komandu, kas šo vietu varētu pārdot par 2-3 miljoniem eiro."

Davidam Valseki ir divu gadu pieredze "Formula Renault 3.5 Series" čempionātā, bet pēc tam piecus gadus itālis braucis "GP2 Series" un vairs nepastāvošajā "GP2 Asia Series" seriālā, abos pa reizei izcīnot titulu.

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

  +1 [+] [-]

, 2014-01-14 13:59, pirms 11 gadiem
Ko lai saka, nepaveicas komadas izvele, ka ari neiepatikas nevienam naudas maisam, sapnis par F-1 izsapnots. Ne pirmais, ne pedejas sads pilots.

     [+] [-]

, 2014-01-14 15:10, pirms 11 gadiem
Pēdējos divus posmus nebrauca, jo Kovolainens nākotnē varēja samaksāt vairāk.

     [+] [-]

, 2014-01-14 15:22, pirms 11 gadiem
lai Valseki labāk met pie malas to formulu braukšanu un pie trases atver kiosku, kurā tirgo uzkodas un aliņu. domāju, tā viņš nopelnīs vairāk, nekā braucot Lotusā pa minimālo algu.

     [+] [-]

, 2014-01-14 18:29, pirms 11 gadiem
Emīl vai tik man vienigajam liekas ka esi pargudrs?!
dzives esi daudzreiz mierigaks

lai Valseki labāk met pie malas to formulu braukšanu un pie trases atver kiosku, kurā tirgo uzkodas un aliņu. domāju, tā viņš nopelnīs vairāk, nekā braucot Lotusā pa minimālo algu.
[/quote]