Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Neikšāns: "Katrā dopā bija vairāki oranžie bariņi"

Neikšāns: "Katrā dopā bija vairāki oranžie bariņi"
Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Pēc "Neste Oil Rally Finland" rallijā izcīnītās piektās vietas N4 klasē un 19. vietas absolūtajā kopvērtējumā, eSports.lv sazinājās ar "LMT Rallija komandas" pilotu Andi Neikšānu, lai uzzinātu viņa viedokli par aizvadīto ralliju.

Jau informējām, ka sākotnēji ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals "Neste Oil Rally Finland" ierindojās sestajā vietā N4 klasē un 20. - absolūtajā vērtējumā. Neilgi pēc rallija noskaidrojās, ka mūsu ekipāža paceļas par vienu vietu augstāk, jo par automašīnas turbīnas gaisa plūsmas ierobežotāja neatbilstību tehniskajiem noteikumiem no ''Neste Oil Rally Finland'' tika izslēgta zviedru Patrika Flodina/Gorana Bergstena ekipāža, kas finišēja otrā N4 grupā un 14. absolūtajā vērtējumā.

Kā vērtē jūsu izcīnīto vietu? Vai varēja augstāk, vai arī tas bija maksimums uz ko varēja pretendēt, jo N4 klases uzvarētājam Haninenam jūsu ekipāža zaudēja vairāk par astoņām minūtēm?
Par izcīnīto vietu esmu ļoti apmierināts, jo tas, ka līderim zaudējām tik daudz laika, ir izskaidrojams ar to, ka viņi brauc visos pasaules čempionāta posmos, kas ir kārtīgs maratons, tāpēc pieredze viņiem ir krietni lielāka. Uzskatu, ka izdarījām visu tuvu maksimumam, par ko arī beigās liecina rezultāts.

Ja, piemēram, jūs brauktu tikpat ātri kā Latvijā, vai tad rezultāts būtu augstāks?
Ja mēs visu gonku būtu braukuši daudz ātrākā tempā, tad, iespējams, mēs varētu noķert iepriekšējo braucēju, bet tas nebūtu bijis prātīgi. Sākumā mēs braucām piesardzīgi, lai aprastu ar trasi, jo ceļu atšķirības ir ļoti ievērojamas. Ja tajos ceļos uzreiz grib braukt ātri, tad ļoti bieži rezultāts ir nobraukšana no ceļa.

Vai visa rallija laikā bija kādi bīstami momenti, vai pārsvarā braucāt daudz maz piesardzīgi?
Rallija laikā nebija nekas tāds, ka mēs varētu avarēt, vai nobraukt no ceļa, lai gan jāatzīst, ka pirmajā superspeciālajā ātrumposmā pieļāvu nelielu kļūdiņu, kur vienā līkumā iegāju nedaudz par ātru un mēs ar mašīnas aizmuguri atspiedāmies pret apmali. Tie arī bija vienīgie bojājumi pa visu sacensību.

Kāda bija pati trase?
Kā vienmēr, kā katru gadu (smejas). Līkumi, tramplīni, ātrumi..tā kā Somijā.

Vai arī šogad trases malā redzēji daudz latviešu atbalstītājus?
Īstenībā šogad redzēju īpaši daudz atbalstītāju. Tiešām vairāki oranžie bariņi bija katrā dopā un arī Latvijas karogu bija ļoti daudz. Par to tiešām ir liels prieks, un paldies atbalstītājiem, kas devās mūs atbalstīt, vai arī vienkārši skatīties ralliju. Tas bija ļoti patīkami.

Kādi tagad plāni pirms Latvijas rallija?
Pagaidām vēl nav nekādas skaidrības.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-13 21:45, pirms 16 gadiem
Nuuu ja shitaa turpinaasiet braukt,tad no oranzhaas kraasas taa zhilbs acis ka trasi buus gruuti saskatiit;D
Lai veicas