Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Svētdien Jelgavā sāksies "Openkart" čempionāta āra trašu sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien Jelgavā sāksies "Openkart" čempionāta āra trašu sezonu
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 14. aprīlī, Jelgavas "Rullītī" notiks īres kartingu čempionāta "Openkart" 18. sezonas otrais posms, kas iezīmēs āra trašu sezonas sākumu, kā arī pēc kausa izcīņas Gdaņskā un divām sacīkstēm "XL Rīga" kartinga namā beidzot sacentīsimies par vietu trasē, nevis labākajiem apļu laikiem.

Kā jau ierasts sezonas sākumam Ruļļos - klasiska trases konfigurācija un virziens pa pulksteni, kā arī klasisks formāts ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem. Ceturto gadu pēc kārtas tas būs otrais sezonas posms, bet precīzi šāda konfigurācija un virziens gada pirmajā Openkart vizītē Jelgavā būs septīto gadu pēc kārtas. Sešās iepriekšējās reizēs trīs uzvaras Andrejam Laipniekam, divas Didzim Grāvītim un viena Harijam Cīrulim. Interesants stāsts ir par Didzi, kuram ir četras uzvaras - divas šajā Jelgavas konfigurācijā un otras divas Kandavas kartodromā pa pulksteni, jeb pretējā virzienā.

Iepriekšējais posms Jelgavā notika pirms pusgada un toreiz oktobrī savu trešo uzvaru Ruļļos izcīnīja Dāvis Zalmans, otrais finišēja Didzis, bet Laipnieks trešais. "Rullītis" ir savdabīgs ar to, ka no notikušajiem 59 posmiem 7 braucēji, kuriem ir vairāk nekā viena uzvara, ir triumfējuši 49 reizes. Pārējie 10 braucēji savā starpā sadalījuši atlikušās 10 uzvaras. Tajā pašā laikā pagājušās sezonas sešos posmos ir seši dažādi uzvarētāji, turklāt Aurēlijam Skromovam un Kasparam Ritumam tā bija Openkart karjeras pirmā čempionāta uzvara.

Pirmajā posmā "XL Rīga" trasē savu 60. uzvaru un 110. pjedestālu izcīnīja Andrejs Laipnieks, tomēr uzvara viegli nenāca, jo sīvu pretestību izrādīja Ruslans Dzenis. Uz pjedestāla trešā pakāpiena Kristofers Caune, tādējādi 2024. gada sezona iesākās ar identisku pjedestālu kā pirms gada. Soli aiz pjedestāla finišēja Caunes bijušais komandas biedrs Ričards Alekss Švaglis, bet lielāko ažiotāžu izraisīja viesis no Vācijas Marks Krists (Mark Christ), kurš finišēja piektais kopējā ieskaitē, otrais Izaicinājuma kausā un pārliecinoši uzvarēja Debitantu ieskaiti. Viens no fantastiskākajiem debitanta rezultātiem debijas posmā, tomēr, papētot Marka statistiku Sodi World Series, viņš ir Pasaules līmeņa braucējs, vairāk koncentrējas Endurance sacensībām un, piemēram, martā Genkā, kur brauca četras mums interesējošās komandas un Laipnieks kopā ar poli Pičulski izcīnīja piekto vietu, uzvarēja tieši Marka pārstāvētā komanda "Team TKR". Marka sniegums nedaudz ēnā atstāja vēl vienu lielisku performanci - Rodrigo Kākera sestā vieta kopējā ieskaitē, pjedestāls Izaicinājuma Kausā un uzvara Junioru ieskaitē.

Šī būs 79. Openkart vizīte Jelgavā un 60. reizi notiks čempioināta posms. Būs arī ierastās divas SWS Sprint Cup un arī divas Junior Cup ieskaites, ja vien būs vismaz seši juniori.

Kopvērtējums pirms 2. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības