Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Uģis Gross sezonai gatavs

Uģis Gross sezonai gatavs
Uģis Gross

Trešdien, 13. februārī Omānā sākies Kontinentālā kausa izcīņa ātrumlaivu F-2000 klasē, kas būs pirmais no četriem sezonas posmiem. Vēl sacensības AAE, Bahreinā un Ēģiptē. Apņēmības pilns cīnīties par augstām vietām ir arī pērnā gada Eiropas čempions Uģis Gross ("Kalnciems Racing Team").

Jaunās sezonas starts vienmēr ir īpaši gaidīts, turklāt no šā gada ir būtiskas izmaiņas – sacīkstēs varēs startēt tikai ar papildus drošības kapsulu jeb crash box aprīkotu laivu.

"Visiem laivas tagad būs puslīdz vienādas un sākums būs interesants, daudziem nebūs laika pierast," tā par jaunajām izmaiņām stāsta Gross. Laivas visiem pārtaisītas, taču treniņos var braukt tikai aptuveni divas stundas un izmēģinājumiem tas ir ļoti maz.

Gross jau pērnās sezonas nogalē viens no pirmajiem F-2000 klasē sāka braukt ar jaunā tipa laivu un pie izmaiņām jau pieradis. Laivas paliek smagākas, mainās izsvarojums un sākums nav viegls, toties tās ir daudz drošākas avāriju gadījumā. Gross par galveno mērķi atkal min tikšanu līdz finišam ikvienās sacīkstēs.

Kontinentālā kaus izcīņa Vidējos Austrumos būs tikai pirmais no sezonas seriāliem. Vasarā atkal Eiropas kausa izcīņa F-2000, tāpat pasaules kauss un vēlāk, iespējams, atkal kāds posms F-1.

"Kalnciems Racing Team" menedžeris Agris Kalnciems: "Uģa galvenais uzdevums šogad būtu iebraukt trijniekā pasaules kausa kopvērtējumā. Tas varētu būt viens no mērķiem, tāpat mēģināt aizstāvēt Eiropas čempiona titulu. Mēs komandā esam secinājuši, ka Eiropas kausu formāts mums vislabāk patīk un nav arī tik tālu jābrauc uz katru posmu. Par F-1 vēl spriedīsim, tas atkarīgs no finansēm."

Kontinentālā kausa izcīņā Omānā brauks gandrīz visi labākie F-2000 klases sportisti, turklāt te parasti ļoti spēcīgi ir arābu piloti, kas jau trenējušies visu ziemu. Gross pats savā jaunajā laivā nav sēdējis kopš pērnā gada novembra, taču alkstot atkal piedalīties sacīkstēs. Kopā ar pilotu sacīkstēs būs arī radiovīrs Ričards Kalnciems, mehāniķi Ints Sniķeris un Pēteris Ukrins.

Gross bija pirmais pašmāju pilots, kas pērn izmēģināja spēkus karaliskajā F-1 klasē, startējot leģendārā Gvido Kapelīni komandā. Arī šogad jau ir vairāki piedāvājumi braukt atsevišķos posmos, taču tam vajadzīgi papildus līdzekļi, un tādēļ komanda pagaidām nav devusi galīgo atbildi.

Trešdien Omānā treniņi un arī pirmie divi kvalifikācijas braucieni, oficiālās sacīkstes būs ceturtdien. Atšķirībā no daudzām citām sacensībām, braucējiem maksā arī prēmijas par izcīnītām vietām, taču tās nav astronomiskas summas. Uzvarētajam pienākas 2000 ASV dolāri, otrās vietas ieguvējam 1600 dolāri, trešās – 1400 dolāri utt.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-13 11:11, pirms 17 gadiem
Latviju pārstāvēs šajās sacensībās ne tikai Gross,bet arī Uvis Slakteris un Genādijs Tučkovs.Atliek novēlēt visiem veiksmi jaunajā sezonā!

     [+] [-]

, 2008-02-13 11:26, pirms 17 gadiem
interesanti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-13 20:01, pirms 17 gadiem
Uvis Slakteri un Genādiju Tučkovs jau bij gruti pieminet

     [+] [-]

, 2008-02-13 21:22, pirms 17 gadiem
...vai tik pieminētais Agris Kalnciems nav tas pats - kurš ir LŪMSF prezidents...vai ta viņš joprojām menedžē tikai vienu to komandu?