Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

70 gadu vecumā miris Džensona Batona tēvs

Juris Grīns
Juris Grīns

70 gadu vecumā miris Džensona Batona tēvs
Džons Batons (1945-2014)
Foto: SCANPIX SWEDEN

Bijušais rallijkrosa braucējs Džons Batons miris 70 gadu vecumā.

Džonu Batonu svētdien, 12. janvārī piemeklējusi sirdstrieka, kā rezultātā iestājusies nāve. Savas dzīves pēdējās dienas kādreizējais autosportists un 2009. gada F1 čempiona Džensona Batona tēvs pavadīja savās mājās Francijas dienvidos. Mirušu viņu atrada kāds draugs, kurš svētdien ieradies ciemos.

Divu iemeslu dēļ Džons Batons bija ļoti labi pazīstams mūsdienu autosporta sabiedrībai.

Pirmkārt, viņš pats savulaik bija populārs rallijkrosa braucējs. 1976. gadā Batons kļuva par Lielbritānijas vicečempionu un tolaik bija labi zīstams savas "VW Beetle" sacīkšu mašīnas dēļ. Tās interesantā krāsojuma dēļ līdzjutēji bija devuši automašīnai iesauku "Kolorado vabole".

Otrkārt, viņš ir cilvēks, kurš palīdzēja Džensonam Batonam viņa Formula 1 gaitās. Sava dēla vārdu viņš izvēlējās par godu savam rallijkrosa laiku draugam Erlingam Džensenam un pēc tam, kad pats beidza autosportista karjeru, "bīdīja" uz augšu Džensonu.

Zīmīgi, ka sava dēla startus kopš 2000. gada klātienē viņš vēroja katrā "Grand Prix" nedēļas nogalē, izlaižot vienīgi 2001. gada posmu Brazīlijā, kad nevarēja ierasties trasē slimības dēļ.

2009. gada sezonā, kad Batons kļuva par F1 čempionu, viņa tēvs Džons bija viens no ekspertiem kanālā BBC un bieži bija redzams televīzijā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...