Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši dodas uz Baltijas čempionāta finālu

Latvieši dodas uz Baltijas čempionāta finālu
Foto: Autocross.lv

Sestdien Lietuvā, Marijampolē tiks aizvadīts Baltijas autokrosa čempionāta pēdējais posms, kurā uz starta stāsies arī Latvijas braucēji. Visās salonauto klasēs Latvijas braucēji pirms pēdējās sacīkstes līderu godā, vienīgi Buggy 1600 tituls iespējams vairs tikai teorētiski.

1600 klasē 14 punktu pārsvars pār sekotājiem (iegūstamais maksimums Baltijā – 20) ir Rūdolfam Bogenam. Otro vietu šobrīd dala Giedrjus Stonis un Andis Kļava, kuriem savā starpā teorētiski vēl jādala Lietuvas čempiona tituls. Tiesa, savas valsts seriālā Stonis ir visai tālu priekšā Andim, tāpēc šī cīņa vairs nav Kļavam aktuāla.

Bogens, līdz ar to, ir ceļa uz Baltijas čempiona titulu – atliek no desmit pieteiktajiem braucējiem kaut vienkārši kvalificēties punktiem, un lieta darīta.

1600 klasē no Latvijas braucējiem uz Marijampoli plāno doties arī Raimonds Mūrnieks. Latvijas vicečempions Kļavas vai Stoņa neveiksmes gadījumā visai droši pretendē uz medaļu.

2000 Super klasē pašlaik Baltijas čempionāta vadībā ir Ainārs Kenigsbergs. Starp citu, divkārtējais Latvijas čempions Baltijas ieskaitē vēl nekad nav bijis augstāk par sesto vietu, tā kā viss velk uz to, ka Kenigsbergam šī būs personīgo rekordu sezona. No viņa gan tikai par vienu punktu atpaliek Rihards Dainis – vajadzētu realizēties duelim, kuru daudz prognozēja Latvijas čempionāta titula dalīšanā, taču tas notrūka līdz ar Daiņa pusasi priekšpēdējā posmā.

Abi līderi no citiem sekotājiem apdraudēti ir tikai teorētiski. Toties cīņā par bronzu ir aizraujoša situācija. Trešais un ceturtais kopvērtējumā ir, attiecīgi, Ritvars Zobens un Lauris Roberts (abiem pa 31 punktam). Taču ne viens, ne otrs nav Marijampoles pieteikumu sarakstā. Toties sekotāji Mārtiņš Starks (30), Monta Beierbaha (29) un Jānis Miščenko (27) ir sarakstā, un nav grūti iztēloties, zinot skaitļus, uz ko katrs no trijotnes ir notēmējis. Ņemot vērā Mārtiņa un Jāņa dueļus Latvijas čempionātā, kā arī Mārtiņa un Montas cīņās LAF Krosa komisijas kausā, trio bronzas dalīšana būs laba izrāde līdzjutējiem.

Open klasē no Latvijas uz Lietuvu dodas divi dalībnieki – Latvijas čempions Jānis Borševskis un Open kausa uzvarētājs Jānis Dreimanis. Kopvērtējums rāda abu Jāņu uzdevumus pēdējā posmā. Borševskim ir 14 punktu pārsvars pār Daljusu Valjuku, kas ir laba iespēja debijas sezonā Latvijas titulam pievienot arī Baltijas uzvaru.

Dreimanim, savukārt, pirms pēdējā posma ir piektā vieta kopvērtējumā, taču Lietuvas sarakstos nav priekšā esošie Agris Brediks un Ints Jeršovs. Tas nozīmē, ka astoņu pieteikto dalībnieku konkurencē Jānim pietiek ar sesto vietu, lai tiktu abiem tautiešiem garām. Ja Valjukam problēmas, iespējams pat sudrabs, bet uz to paļauties nevar. Drīzāk jāuzmana Dovids Vaitkevičs, kurš uzvaras gadījumā var apbraukt visus minētos, no sestās vietas paceļoties pat uz otro, Valjuka problēmu gadījumā.

Starp citu, šī būs klātienes iespēja abu valstu sportistiem apspriest Latvijas puses plānu par Open 3500 un Open 2500 izveidi. Kaimiņu funkcionāri par LAF Krosa komisijas plānu jau ir lietas kursā, taču nekas nav labāks par komunikāciju sportistu starpā. Cik zināms, Borševskis centīsies uzrunāt Open 3500 potenciālos dalībniekus, Dreimanim jāapspriež situācija ar kaimiņiem Open 2500 kontekstā.

Īpatnēja situācija VAZ klasē. Marijampolei pieteikti tikai divi sportisti – Remigijs Nešvīdis un kāds krievs Dmitrijs Naumovs, visticamāk, no Kaļiņingradas puses. Nolikums paredz, ka posmam ir ieskaite tikai sākot no sešiem braucējiem, tātad klasei Marijampolē pasākums faktiski nenotiek. Savukārt nolikums neparedz sankcijas pret klasi gadījumā, ja kāds no posmiem nesavāc kvorumu. Tas nozīmē, ka teorētiski jau šobrīd ar Baltijas medaļām sumināmi Arnis Odiņš, Edijs Zimza un Heinars Lehtsārs.

Šogad Baltijas čempionāts izvērties gluži kā otrs Latvijas seriāls, jo ir liela iespēja, ka visi salonauto tituli nonāks Latvijā. Tas tāpēc, ka Lietuvas sportisti masveidā ignorēja Vecpils Baltijas posmu, sabojājot savas izredzes uz tituliem.

Buggy 1600 klasē pašlaik vadībā atrodas Tautvids Urba un Tomass Zavarskis, starp kuriem ir 11 punkti par labu Urbam. Spriežot pēc ātruma, Tautvids arī būtu gana pelnījis Baltijas titulu.

Neapšaubāmi, titulu pelnījis būtu arī Māris Līcis, tomēr vairāki tehnikas defekti pavisam nepiemērotos brīžos Māri nobīdījuši uz ceturto vietu kopvērtējumā. Viņš par vienu punktu atpaliek no sezonas debitanta Gintara Morkevičus, bet līdz Zavarskim ir astoņi punkti – viss vēl ir iespējams.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv