Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši piekto reizi startēs 24 stundu sacensībās Francijā

Jānis Pārums

Latvieši piekto reizi startēs 24 stundu sacensībās Francijā
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Šodien, 12. septembrī 40 kilometrus no Parīzes (Francija) tiks dots starts “24 heures de France de 4 x 4” sacensībām. Tajās dalību pieteikušas 92 ekipāžas, kuru vidū ir arī divas no Latvijas.

Sacensībās startēs Andris Dambis/ Kaspars Dambis/ Kristaps Dambis, kuri pirmo reizi brauks ar šīm sacensībām speciāli būvēto automašīnu “OSCar 24H” ar 3.5 l "Nissan" motoru (konstruktors Andris Dambis, Ogres servisa centrs), un otra ekipāža Igors Skoks/ Andris Feldmanis/ Raivis Zeltiņš, kuri trasē dosies arī ar tikko veidotu automobili "Mitsubishi Pajero" 3.5l. Šī automobiļa pārbūvi veicis ilggadējais Igora Skoka stūrmanis Agris Piķis.

Pēc kvalifikācijas braucienā uzrādītā laika, kurā Andris Dambis apli veica ar rezultātu sešās minūtēs un 24.977 sekundes, kas ir piektais labākais laiks, bet Igors Skoks – 7:17.479 (28. rezultāts), visām automašīnām vienlaicīgi plkst.16:00 (pēc Latvijas laika).tiks dots starts. Pēc kvalifikācijā uzrādītajiem laikiem var secināt, ka šogad konkurence ir ļoti stipra. Tāds laiks kā 6:17.740, ko uzrādīja šobrīd ātrākā ekipāža Žuliens Praivs/ Tomass Praivs/ Žans Kristofs Brošārs (Fouquet PRV) līdz šim trasē vēl nav piedzīvots.

Kā jau ierasts, Francijā trase ir ļoti viltīga un slidena, kas sacensību laikā regulāri tiek intensīvi laistīta. Kā pēc treniņa braucieniem komentēja Andris Feldmanis: “Šī desmit kilometrus garā trase ir tik viltīgi veidota, ka tajā jābūt uzmanīgam visu brauciena laiku. It sevišķi bīstami ir līkumi, kuri tādam braucējam kā man, kas šeit ir pirmo reizi, radīja pārsteigumu – no sausa seguma tie pēkšņi pēc līkuma pārriet slapjā un dubļainā trasē. Izslīdēt te ir iespējams jebkurā vietā, kas apstiprinājās jau treniņa braucienos, kur dažam labam braucējam izdevās uzmest pat kūleni, neskaitot visus tos, kas jau atradās uz vaļņiem trases malā.”

24 stundu sacensībā uzvar tā ekipāža, kura veikusi visvairāk apļus, pie tam katrs pilots bez pārtraukuma drīkst braukt ne ilgāk kā 2.5 stundas, bet sacīkstē kopā maksimums 12 stundas. Sacensību finišs paredzēts plkst. 17:00 pēc Latvijas laika. Šīs sacensības būs īstas ugunskristības un īsts pārbaudījums ne tikai pilotiem, bet arī abām jaunuzbūvētajām automašīnām.

Augstākais latviešu sasniegums 24 stundu sacensībās Francijā bija pagājušajā gadā - ekipāža Igors Skoks/ Māris Saukāns/ Agris Piķis finišēja ceturtie.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska, LAF 4x4 komisijas preses sekretāre

     [+] [-]

, 2009-09-13 00:16, pirms 15 gadiem
Lai sanāk vēl labāk nekā pirms gada!