Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Robežnieks ceturtais EČ 2. posmā

Jānis Pārums

Divas dienas - no 10. līdz 11. maijam Portugalē, Oliveira do Hospitalas pilsetā norisinājās Eiropas čempionāta enduro otrais posms. 85 sportistu konkurencē Latvijas partstāvji Artūrs Robežnieks un Kristiāns Evarsons izcīnīja, attiecīgi, 4. un 15. vietu.

Artūrs Robežnieks Eiropas čempionātā enduro veterānu klasē izcīnīja 4. vietu un šobrīd kopvērtējumā pēc diviem posmiem ieņem trešo vietu. Pirmajā posmā, kas norisinājās Sicīlijā, Latvijas sportists ieguva augsto 2. vietu.

Kā pēc sacensībām norādīja sportists, trase bija ļoti smaga, vairāk veidota Itālijas un Portugāles pārstāvjiem, ar lielām akmeņu grēdām un smagiem ātruma testiem. Pirmajā dienā vēl nebiju apradis ar trasi un rezultātā palika ceturtais, tomēr jau otrajā dienā vēl apzināju iespējas kā uzlabot rezultātu un vidas dienas garumā spēju pakāpties uz trešo vietu. Tomēr šī nebija mana laimīgā diena, jo neuzmanības dēļ finišā nokavēju vienu minūti. Enduro tas paredz 60 soda punktu piešķiršanu, līdz ar to atkritu uz 4. vietu.

Veterānu klasē uzvara tik čeham Zdenekam.

Savukārt, otrs Latvijas pārstāvis Kristiāns Evarsons izcīnīa 15. vietu. Šobrīd vēl nav apkopota informācija par šīs klases kopvērtējumu čempionātā. Pirmajā posmā Evarsons izcīnīja 20. vietu.

Naakamais Eiropas cempionaata posms Latvijaa, 2. - 3. augusts, Vidrizi, Limbazu rajons. Tad buus iespeeja muusu sportistiem.

Informāciju sagatavoja:
Dace Tribocka